Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. februar 2003 kl 21.10 Niern: Stemnemøte på søndag

Tragikomedie om ensomme storbymennesker

Et tilfeldig møte mellom Madeleine (Lisa Harrow) og Oliver (David Suchet) sender lysstreif inn i bakgatene i Queens, New York.
Et tilfeldig møte mellom Madeleine (Lisa Harrow) og Oliver (David Suchet) sender lysstreif inn i bakgatene i Queens, New York.
En mann tusler ut på gaten en hustrig søndag i Queens, New York, bare for å bli overfalt av en kvinne som gjenkjenner ham som en filmregissør hun en gang traff. Slik er utgangspunktet i denne prisbelønte filmen Lisa Harrow og David Suchet, kjent som detektiven ”Hercule Poirot” på norske tv-skjermer, i hovedrollene.

En mann på et herberge for hjemløse står opp en søndag morgen, tar på seg hvit skjorte og slips, og går ut på gaten. Der møter han en kvinne som vinker gjenkjennende med armene, og sier: ”Matthew! Du er regissør Matthew Delacorta, ikke sant? Vi møttes på filmfestivalen i London for noen år siden. Jeg er Madeleine”. Mannen vil ikke være ved at han ikke gjenkjenner henne, og svarer: ”Å, hei! Hvordan står det til?” Hun lurer på hva han gjør i dette strøket. Er han på utkikk etter locations til sin nye film?

Mannen slår følge til et spisested i nærheten. Etter en lengre, hyggelig passiar blir han med henne hjem på et glass vin, og de ender etter hvert opp i hennes seng. Men er han den regissøren han gir seg ut for? Og er hun kanskje til og med klar over det?

Godt mottatt
Filmen er prisbelønt både fra Sundance-festivalen, Cannes, Deauville og London, og også i Norge ble den godt mottatt da den kom på kino i 1997. ”Skuespillerne leverer uvanlig fengslende, inntrengende og inderlige rollestudier av middelaldrende mennesker med litt mer enn middels merkverdighet”, skrev Aftenposten og VG mente at ”Regissør Jonathan Nossiter lager en sjarmerende cocktail av hverdagsliv og drømmer, mareritt og kjærlighetslengsler”.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel ”Sunday”
Regi Jonathan Nossiter
I rollene David Suchet, Lisa Harrow, Jared Harris, Larry Pine, Joe Grifasi, Arnold Barkus, Bahman Soltani, Willis Burks og Henry Hayward
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83