Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. desember 2000 kl 21.20 Wenches hvite jul

Wenches hvite jul (ttv)


NRK1 julaften søndag 24. desember kl 21.20
Wenches hvite jul

Wenche Myhres eget juleshow

På selveste julaften byr NRK på et gjensyn med Wenche Myhres juleshow fra Lillehammer. Her er det både nisser og troll som boltrer seg i praktfulle vinteromgivelser, blant annet på Maihaugen i OL-byen.

- Det var flere grunner til at vi valgte Lillehammer og Øyer som innspillingssted for dette tysk-norske samarbeidsprosjektet, forteller prosjektleder i NRK, Roald Øyen. - Først og fremst var det et ønske fra våre tyske kolleger som hadde sett mye fra vinter-OL i 1994. De husket menneskene, naturen, den voldsomme interessen fra publikum, det strålende været, reinsdyr, samer og en og annen tysk hoppmedalje. Etter en befaringstur falt de fullstendig for Maihaugen, de gamle husene og Garmokirken.

Et annet moment var Wenches tilhørighet til Mjøsområdet. Hennes besteforeldre kommer fra Brumunddal. Hun har hytte i Øyer og giftet seg også i den vakre trekirken på stedet. I denne kirken ble opptaket med den berømte hollandske fiolinisten Andre Rieu innspilt.

- Vi fikk fantastisk god hjelp av både Øyer Turist og Lillehammer Turist under opptakene. De gjorde alt for å legge forholdene til rette for denne store tv-produksjonen, sier Roald Øyen.

Nisser og troll
Wenche Myhre synger, gjøgler og forteller historier mens hun er omgitt av nisser og troll. For det er jo i Gudbrandsdalen trollene og nissene har herjet mest gjennom tidene. Vi møter Wenche Myhre på kanefart, med barn rundt et bål hvor hun leser eventyr, i stolheisen på Hafjell, på Mjøsa hvor stortrollet stjeler sparken hennes, i de gamle stuene på Maihaugen og på Hurtigruta.

Hun synger mange, vakre julesanger og opptrer også sammen med Johnny Logan. Alt skjer i en god julestemning med en humoristisk snert. Og nissene og trollene gjør sitt beste for å ødelegge, men egentlig er det vel litt oppmerksomhet de vil ha...

NRK1 søndag kl 21.20
Tidligere sendt 26.12.99

Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og ZDF
Prosjektleder: Roald Øyen
Programleder: Wenche Myhre
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilder
1. Wenche Myhre møter vi i eget juleshow fra Lillehammer. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Stortrollet prøver så godt han kan å forstyrre juleshowet til Wenche Myhre. (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Johnny Logan og Wenche Myhre er gode venner og opptrer sammen på Maihaugen. (NRK-foto: Ole Kaland)

4. Den hollandske fiolinisten Andre Rieu spiller for Wenche Myhre i Øyer kirke. (NRK-foto: Ole Kaland)