Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. mai 2003 kl 17.30 Styrk mobil - et livssynsportrett

Møte med Mørkemannen

Leiv Koksvik og Styrk Fjærtoft Trondsen ved bålet. (Veslemøy Hvidsteen)
Leiv Koksvik og Styrk Fjærtoft Trondsen ved bålet. (Veslemøy Hvidsteen)
Leiv Koksvik har lite til overs for alle som pakker Bibelens ord om helvete inn i bomull. Nå har han laget en bruksanvisning, "Helvetes ild", som forteller hvordan vi kan unnslippe helvetes dom. Han kaller seg selv både Såmannen og Mørkemannen.

Sist høst var Leiv gjest i "Styrk live" der han snakket om temaet helvete. Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen tar i ettermiddag turen til idylliske Grimstad for å møte Leiv på hjemmebane, og for å grave dypere i hans syn på helvete.

Leiv Koksvik bor sammen med sin hustru, og han har pensjonert seg fra organist-arbeid og musikkundervisning. Nå er det arbeidet for Jesus og utdeling av brosjyren "Helvetes ild" som tar det meste av tiden til Leiv. -"Helvetes ild" er et kosttilskudd for det norske folk. Den som ikke tar imot Jesus Kristus som frelser, kommer til helvete. Der venter evig pine, en ild som ikke slokner og en orm som aldri dør, sier Leiv.

Ild og orm
Leiv Koksvik kaller seg både Såmannen (fordi han sår en advarsel om helvete) og Mørkemannen, men bedyrer at han egentlig er en glad gutt. - Kanskje en blanding av snill bestefar og helvetesforkynner, smiler han.

Kunst har alltid vært en stor del av livet til Leiv, og illustrasjonene i brosjyren "Helvetes ild" har han laget selv. En av illustrasjonene er tre dødningehoder, mens forsiden viser hvordan Jesus Kristus tråkker folk ned i helvetes ild.

-Jeg vet at det kanskje ikke er helt teologisk korrekt, men det er jo ingen som vet hvordan Gud ser ut. Derfor ble det til at jeg malte Jesus som dommeren og den som majestetisk tråkker de ikke-troene inn i helvete, sier Leiv.

Om serien
Nesten 40 gjester besøkte "Styrk live" på NRK1 og NRK2 sist høst. Nå dukker noen av dem opp igjen i den nye vårserien med livssynsportretter, "Styrk mobil". I løpet av sesongen møter vi seks halvgale mennesker og en ikke helt god programleder, Styrk Fjærtoft Trondsen (33) med sin Mini- og mobiltelefondille.

Gjestene er terapeuten Sissel Tvedte, mirakelmannen Svein-Magne Pedersen, basehopperen Terje Halvorsen, bifile Richard Bruvoll jr., helvetesmannen Leiv Koksvik og en ung, foreløpig ukjent gjest.

Egenprodusert livssynprogram
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53