Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mars 2003 kl 23.25 Nattkino: Nattkino: En versting på Wall Street

Kvinnelist blant finansfyrster

Whoopi Goldberg og Diane Wiest er et herlig par blant machomenn i filmen
Whoopi Goldberg og Diane Wiest er et herlig par blant machomenn i filmen "En versting på Wall Street".
Det bryter ut full panikk på Wall Street når det viser seg at finansverdenens mest suksessrike mann er en kvinne. Hun er dyktig, begavet og intelligent, men hun er også hunnkjønn. I den mannsdominerte finansverdenen setter dette en "naturlig" grense for hennes suksess.

Dette faktum går for alvor opp for kvinnen, som heter Laurel (Whoopi Goldberg), når Frank Peterson (Tim Daly), en mindre kompetent mannlig kollega – som Laurel har lært opp – får "hennes" forfremmelse. Hun sier opp for å starte for seg selv, men det viser seg fort at det ikke er helt enkelt.

Hun legger fram for potensielle kunder det ene geniale forslaget etter det andre, men så snart det går opp for dem at det er en kvinne som står bak prosjektene, mister de straks interessen. Men nettopp når det ser som mørkest ut, får hun hjelp fra en uventet kant. Franks sekretær, Sally Dugan (Diane Wiest), kommer forbi og ved hjelp av sine sekretær-forbindelser lykkes det henne å få ordnet en avtale mellom Laurel og finansfyrsten Donald Fallon (Eli Wallach).

For å hale avtalen med Fallon i land, er Laurel nødt til å finne opp en bakmann, en ekte mann som står bak og trekker i trådene. Den mannlige kollegaen Robert S. Cutty (oppkalt etter whiskyen) står fra nå av bak alle hennes briljante og suksessrike ideer, og plutselig står kundene i kø. Selv Sally, som nå arbeider som Laurels assistent, tror på Cuttys eksistens.

Cutty er det store samtaleemnet på Wall Street, og forretningen går strykende inntil en klient insisterer på å møte Cutty "in person"…

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: "The Associate"
Regi Donald Petrie
I rollene Whoopi Goldberg, Diane Wiest, Tim Daly, Eli Wallach, Bebe Neuwirth og Austin Pendleton
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83