Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. mars 2008 kl 19.55 Sirkusliv

Finale i manesjen

Det blir klovnestreker fra manesjen i siste episode av
Det blir klovnestreker fra manesjen i siste episode av "Sirkusliv". (Foto: NRK)
Sesongen går mot slutten for Cirkus Arnardo, og det er duket for show og klovnestreker i manesjen!

Som en slags finale på sesongen skal klovnen Jimmy Folco være dommer i en prestisjefylt dyst mellom de kinesiske akrobatene og et lokalt innebandylag som kaller seg "Arnardos".

Are er tredje generasjon i familien Arnardo. Han er utdannet økonom fra BI, og er godt rustet til å styre med regnskap og budsjett. Like viktig i sirkuslivet er det fysiske arbeidet. Som arbeidsleder trenger han å ha i innsikt i det meste, noe han får vist når sirkusteltet må rigges på et gjennomvått jorde.

Luigi er fjerde generasjon i familien Arnardo. Han går i første klasse, og har matematikkundervisning med moren, Paola, i en av sirkusvognene. Det faller seg ikke like lett for ham - som for faren - å konsentrere seg om tall og regnestykker. Kanskje ikke så rart siden han er forelsket seg i trapesartisten Tatiana?

Paola, som altså er mor til Luigi og gift med Are Arnardo, samt bror til klovnen Jimmy, har også en stor utfordring foran seg. Hun har kombinert linedans og ballett helt siden hun var seks år. Men etter at hun fikk barna Luigi (7) og Shannon (5), har hun gitt avkall på artistkarrieren. Nå ønsker hun imidlertid å opptre igjen, men det koster blod, svette og tårer å komme tilbake i manesjen.

Om Sirkusliv
I åtte episoder følger vi det opplevelsesfylte livet til Cirkus Arnardo. Vi møter blant annet den italienske klovnen Jimmy Folco og familien Gärtner fra Wien, som har med seg to indiske tungvektere i form av elefantene Rani og Mandjula.

Sesongen starter i vinterkvarteret i Lillesand og beveger seg så langt nord som til Alta, før sirkusfølget på om lag 90 personer har siste forestilling i Stokke i Vestfold.

Sirkusdirektør Arild Arnardo var kun syv år da faren, Arne Arnardo, skapte Cirkus Arnardo i 1949. Siden har Arild tilbrakt hvert sommerhalvår på veien sammen med artister, dyr og teltarbeidere. Nå er Arild 65 år, og sønnen Are og datteren Helen er i ferd med å overta mye av ansvaret for å skape magi i manesjen kveld etter kveld. Fjerde generasjon Arnardo er også på plass i form av Luigi på 7 år og Shannon på 5 år.

Serien er produsert av NRK Program riks i Bergen, som tidligere har laget seriene "Hospitalet" (2003) og "Oljeriket" (2006) i samme sjanger. Tre fotoregissører fulgte sirkuset i en bobil og levde sammen med dem det meste av sesongen 2007. På den måten kom kameraene og mikrofonene ekstra tett på de små og store drama som oppsto underveis.

Egenproduksjon fra NRK Program Riks Hordaland (2007)
Prosjektleder og regi: Ole Egil Størkson, tlf 928 68 451, ole.egil.storkson@nrk.no
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen tlf 911 64 716,
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
Episoden blir også sendt søndag på NRK3.info@nrk.no