Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. september 2001 kl 21.25 Først & sist

Som sist med Skavlan

Fredrik Skavlan og Marit Åslein lager fredagsunderholdning i høst også (Foto May Langhelle)
Fredrik Skavlan og Marit Åslein lager fredagsunderholdning i høst også (Foto May Langhelle)
Det blir nok en høst med Fredrik Skavlans gullprogram ”Først & sist”. For sjette sesong på rad tar han tak i fredagsunderholdningen på NRK med lun humor og aktuelle gjester. Og så lenge oppskriften fungerer så bra, er det ingen grunn til forandring. – Det er i denne rollen jeg trives best, sier Skavlan.

Hva seerne derimot kan vente seg av gjester eller tema, er det ingen som vet før fredagene kommer. Alt fra Wyclef Jean og Carola til Liv Ullmann og Jens Stoltenberg har vært innom. Nyhetsbildet skifter raskt, og programmet har lagt stor vekt på å hive seg rundt for å kunne invitere de mest aktuelle gjestene.

Mye skryt
Det mangler ikke på godord i pressen om Skavlans fredager, og seertallene har holdt en jevn kurve oppover. Siste sesong hadde hvert program opptil en million seere. Programlederen får mye respons på humor og evnen til å skape en god og avslappet stemning blant gjestene sine:

- Jeg fokuserer konsekvent på samtalen gjestene i mellom. Målet mitt er å få i gang samtalen, så kommer dynamikken av seg selv, sier han.

Trofast Åslein
Marit Åslein som nysgjerrig, utegående og ukontrollerbar reporter dukker opp som før, men hva hun skulle finne på, kan vel selv ikke Skavlan forutsi. Det er i alle tilfelle duket for en sikker fredagsvinner utover NRK-høsten.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Fredrik Skavlan
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf 23049841

Bilde:
1, 2, 3 og 4: Fredrik Skavlan og Marit Åslein lager fredagsunderholdning i høst også. (Foto: May Langhelle)