Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. desember 2011 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

Lukeparkering med Willoch


Brenner fortsetter sin reise i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur. Lars Lillo-Stenberg har tatt med seg gitaren inn i bilen og synger en sang. Det blir lukeparkering med Kåre Willoch. Og hva gjør Norges finansminister når bilen stopper i rushtrafikken i Oslo?

I passasjersetet sitter også Khadra, John Olav Nielsen, Espen Skjønberg og Anne Grete Preus.

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks episoder, jakte på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien , silje.marie.lien@nrk.no tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900