Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. februar 2003 kl 22.40 Kar for sin kilt

Gjensyn med det skotske høylandet

NRK2 byr på gjensyn med familiegodset Glenbogle og folkene der.
NRK2 byr på gjensyn med familiegodset Glenbogle og folkene der.
I 11 uker fremover møter vi igjen Archie og resten av beboerne på det gamle familegodset Glenbogle.

Etter at broen til eiendommen brøt sammen, blir godset kastet inn i en ny økonomisk krise. Nå sender banken en egen representant, Stella Moon (Alexandra Gilbreath), som skal overta den daglige driften og styre økonomien ned til minste detalj. Det betyr at Archie igjen må finne seg i å spille annenfiolin. Det er ekstra tungt å svelge at det er en kvinne som overtar tøylene!

At Stella har bein i nesa, får alle på godset snart merke. For Stella er dette en jobb som alle andre. Hun ikke er på godset for å skaffe seg venner, og hun kjører med bulldoser over stedets tradisjoner uten å blunke.

Exit Katrina?
Archie (Alastair Mackenzie).
Archie (Alastair Mackenzie).
Det var nå Archie hadde trengt støtte av kjæresten Katrina. Men hun har fått tilbud om en jobb i London, og Archie har ingen tro på at et avstandsforhold vil fungere. Lexie, derimot, er henrykt over utsiktene til å få Archie for seg selv…

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) forlater jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton).

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Lorraine Pilkington, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51


LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske sider om serien 
  • Les om innspillingsstedet