Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. mai 2005 kl 19.55 Pakket og klart

I blå boble over tusen mil

Anette Bovin drar på tur i Sør-Afrika i en blå boble fra 1976 (Foto: Anette Bovin, SVT)
Anette Bovin drar på tur i Sør-Afrika i en blå boble fra 1976 (Foto: Anette Bovin, SVT)
Guiden Anette Bovin gjør en eventyrlig reise gjennom Sør-Afrika. Hun forflytter seg med hjelp av en blå boble fra 1976. Henrik Olsson gjør oppdagelser på New Zealand, og Tinna Edlund foretar en indre reise når hun besøker Sigtunastiftelsen.

Anettes reise i Sør-Afrika fortsetter i flere programmer. Hun har som mål å farte rundt tusen mil, og turen starter i Cape Town. – Det er den vakreste byen jeg har sett, kjærlighet ved første øyekast. Cape Town har alt. Det er bare å stå på ski jeg savner, sier Anette.

New Zealand
Det går nesten i 100 kilometer i timen og snurrer rundt når Henrik Olsson prøver den siste trenden på New Zealands sydligste øy. Det dreier seg om en motorbåt som klarer å kjøre på høyeste hastighet på steder hvor det bare er ti centimeter vann. – Det er kjempemorsomt, men kortvarig, sier Henrik.

Ellers er det landets storslåtte og variable natur som imponerer ham mest. – Det er en heftig følelse å ligge på en klippe og se ut over havet, der nærmeste land i sør er Antarktis. Det er kult, sier Henrik

Total stillhet
Tinna Edlund gjør en reise inn i seg selv. På Sigtunastiftelsens Refugium leter guiden etter roen. Til og med måltidene inntas i total stillhet. Fra fredag til søndag er Tinna i Sigtuna, helt uten telefoner, tv, radio og andre forstyrrende elementer. Alt dette for å finne en indre ro.

Om serien
I åtte programmer blir vi med forskjellige svenske guider rundt i verden. Reisemålene varierer fra iskald vinter i nord til tropisk sommer i sør. Guidene legger også vekt på å oppsøke lite kjente steder, og gir tips om severdigheter og aktiviteter på stedene de oppsøker.

Svensk dokumentar (2003)
Originaltittel: "Packat & klart"
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78