Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. september 2000 kl 22.00 Brennpunkt: Sladrehank skal selv ha bank

Brennpunkt: Sladrehank skal selv ha bank


NRK1 tirsdag 19. september kl 22.00
Brennpunkt

Sladrehank skal selv ha bank...

Hun var 11 år da livet hennes ble forandret. Hun hadde vært trygg i sin lille krets av skolevenninner, men en dag vendte venninnene seg mot henne. Uten at hun fikk vite hvorfor, ble hun utestengt.

I kveldens Brennpunkt forteller en mor om hvordan det som begynte som småjenteintriger, fikk lov til å utvikle seg til ondsinnet ryktespredning, trusler og regelrett vold.

Skolen klarte ikke å stanse mobbingen. PPT-kontoret (Pedagogisk Psykologisk Tjeneste) måtte til slutt flytte jenta til en annen skole og henviste henne til behandling hos psykolog.

Aldri før har skolen hatt så mange oppskrifter mot mobbing. Men i den praktiske skolehverdagen blir disse oppskriftene bare hengende på veggen til pynt.

Bagatellisert
I kveldens Brennpunkt får vi høre hvordan piken søkte hjelp, men følte at problemene ble bagatellisert. Vi får også høre hvordan skolen etter hvert gjorde forsøk på å hjelpe, men mislyktes. I stedet ble mobbingen verre fordi jenta hadde \"sladret\".

Etter byttet av skole blir hun forfulgt også på fritiden. Verken moren eller barnet kan stå åpent fram i kveldens Brennpunkt, av frykt for nye overgrep.

NRK1 tirsdag kl 22.00

Egenprodusert dokumentar fra Brennpunkt- redaksjonen
Programansvarlig: Cathrine Instebø, NRK Hordaland (55 27 52 00)


Bilde
Skolen sier de gjorde så godt de kunne for å stanse mobbingen. Hvorfor kunne de ikke bedre? spør mobbeofferets mor i Brennpunkt i kveld. Hun må være anonym fordi mobberne ellers vil hevne seg på barnet hennes.