Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. mai 2003 kl 20.15 Brigaden

Gaven til Trude

Trude (Marianne Mørk Larsen).
Trude (Marianne Mørk Larsen).
Trude på Alarmsentralen har etter mye om og men bestemt seg for å skilles fra sin uansvarlige og egoistiske ektemann Svein. Men på bursdagen sin får hun en gave som sjarmerer henne til den grad at hun begynner å tvile igjen.

Gaven er av en type som man definitivt ikke venter at en mann skal gi sin kone, fraseparert eller ikke. Og den skaper stor stemning på jentefesten som Trude har på fødselsdagen sin…

Lene får en beskjed fra arbeidskontoret som gjør henne fullstendig nedbrutt. Hun opplever det som at alle hennes framtidsplaner er knust, og at hun aldri vil komme over de fysiske og psykiske sårene etter brannen hun overlevde som barn. Hennes to trofaste beskyttere, Alfred og Tønder, kappes om å gi den unge jenta trøst og støtte.

Trond (Håkon Ramstad).
Trond (Håkon Ramstad).
Etter mye grubling har Trond kommet fram til at han ikke har mer å gi i jobben og bestemmer seg for å si opp i Brigade 01. Derimot gleder han seg stort til å bli far, og i kveldens episode blir han kastet inn i rollen som fødselshjelper når en gravid kvinne nedkommer i bilen under en utrykning.

Om ”Brigaden”
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), som er tørrlagt alkoholiker, den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Olaf Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen. Den nyansatte branningeniøren Johannes (Paul Ottar Haga) blir først møtt med skepsis fordi han er åpent homofil, men blir snart både avholdt og respektert blant kollegene.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange , Anders Mordal, Duc Mai-The, Line Verndal, Hallvard Holmen, Åsmund-Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin, Silje Breivik, Helge Winther-Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1LENKER
  • Hjemmeside