Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. mars 2010 kl 19.55 Mesternes mester

En for alle, alle for en

Nina Solheim gjør seg klar til kanonball-kamp på stranden. (Foto: Mattis Koppang, Rubicon TV)
Nina Solheim gjør seg klar til kanonball-kamp på stranden. (Foto: Mattis Koppang, Rubicon TV)
Gamle individualister må nå fungere som lagspillere om de skal hevde seg i øvelsene. Denne uken er det nemlig "Lagånd" som er tema for konkurransene. Det blir bokstavelig talt blod, svette og tårer - og en dose humor - før en vinner kan kåres. Og det blir intens spenning mot slutten for å unngå natt-testen.

Den første øvelsen er kalt "Lagkonkurransen". Lagene skal sammen gjennom en krevende løype til lands og til vanns mellom forskjellige utfordringer. Hver utfordring er en oppgave kun ett av lagmedlemmene kan løse, og laget blir stående til oppgaven er løst. Selve mållinjen er den verste oppgaven av dem alle – og den må løses som lag.

Annerledes kanonball
Litt senere skal deltagerne ut i en helt spesiell variant av kanonball – med tre lag på banen samtidig. Avblåsninger, disk og manglende gentleman-aktig oppførsel blir resultatet når så mange mestere vil vinne.

Den siste øvelsen er en hinderbane med krevende hindre som må forseres som lag. Det blir spenning helt til slutt om hvem som blir immun og hvem som må ut i natt-testen. Det er nye lagsammensetninger i hver øvelse, så det er liten sjanse for deltagerne å hvile på laurbærene underveis.

Etter den siste øvelsen blir alle poengsummene talt opp, og den som har lavest sum, må ut i den fryktede natt-testen. Han eller hun må velge ut en person som blir med. Denne oppgaven er det ingen som liker!

Om programserien
I hvert program skal utøverne gjennom tre krevende utfordringer som vil sette alle deres evner på prøve. Etter tre konkurranser må den utøveren som ligger sist sammenlagt velge med seg en motstander fra gjengen til duell i Nattesten. Kun sammenlagtvinneren den uken er immun mot å bli valgt ut. Nattesten er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre til neste uke. Samtidig som de konkurrerer mot hverandre, lever deltagerne sammen i et hus på Malta. Der utvikles det nære vennskapsbånd og seerne kommer nærmere innpå og blir kjent med de gamle idrettsheltene på en helt ny måte. Det blir ti programmer før årets Mesternes Mester endelig kåres. Årets yngste deltaker er 31 og årets eldste er 53 år gammel.

Den første runden av Mesternes mester, som ble sendt i januar og februar i fjor, ble en formidabel seersuksess. I gjennomsnitt fulgte 1 172 000 nordmenn med på den spennende konkurransen hver uke. Det høyeste seertallet var 1 241 000.

Norsk underholdningsprogram 2010
Produsert av: Rubicon TV AS for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Trine Hattestad, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte, Andrine Flemmen, Nina Solheim, Jim Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Espen Bredesen, Bjarte Engen Vik, Daniel Franck, Jan Kvalheim.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
LENKER
  • Her er årets deltakere i Mesternes mester