Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mars 2008 kl 21.25 Påskekrim: Kriminalsjef Foyle

Nytt møte med Foyle

Kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen) sammen med Paul Milner (Anthony Howell) og Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks). (Foto: ITV)
Kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen) sammen med Paul Milner (Anthony Howell) og Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks). (Foto: ITV)
For sjette året på rad skal kriminalsjef Foyle løse krimgåter for oss.
På NRK1 påskeaften og 1. og 2. påskedag får vi tre helt nye, enkeltstående episoder med den sympatiske briten. Kriminalsjefen fra Hastings har som vanlig med seg sine to trofaste medhjelpere, Paul Milner og Samantha Stewart.


Som før utspilles handlingen i England under andre verdenskrig. Vi er nå kommet til april 1944, og det kan virke som krigen snart er over. Store styrker er på veien, og de allierte har trappet opp bombingen over Tyskland.

Juks og bedrag
I første episode har Paul Milner akkurat løst en stor bedragerisak. Den involverer fakturaer for reiser som aldri ble gjort, og har kostet krigsministeriet tusenvis av pund. Bak ugjerningen står Bill Burton, en mektig mann med stort kontaktnett. Burton nærmest truer Milner og hevder å ha mange venner som ville bli svært misfornøyde om han havnet i fengsel.

Like ved Hastings blir det holdt en stor kirkekonferanse. De diskuterer blant annet forsoning med tyskerne etter krigen og om det er moralsk riktig av de allierte å bombe tyske byer. Dette er temaer som vekker sterke følelser blant folk, og som ser ut til å ha en sammenheng med en at en ung mann i luftforsvaret blir funnet død.

Må trå til igjen
Christopher Foyle har sagt opp sin stilling som kriminalsjef og er for tiden i full sving med å skrive sine memoarer. John Meredith er hans arvtager og forsøker så godt han kan å styre Hastings politistasjon.

Men det er ikke lett å overta stolen etter Foyle. Milner er svært misfornøyd med sin nye sjef og har allerede har søkt om overføring. Sam har funnet seg en ny arbeidsgiver, siden det ikke lenger er behov for en sjåfør på stasjonen. Hun er imidlertid svært hemmelighetsfull og vil ikke fortelle noen hva hun jobber med.

Da skudd blir avfyrt utenfor politistasjonen og kriminalsjef Meredith drept, har ikke Foyle noe annet valg enn å gå tilbake til sin gamle jobb og forsøke å løse saken.

Britisk dramaserie (2006)
Originaltittel: Foyle's War: Plan of Attack
Produsert av Icon Entertainment International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks og Anthony Howell m.fl.
Pressekontakt:presse@nrk.no, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no