Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. januar 2004 kl 21.05 Niern: Min kjære kjempe

Komedie om et stort menneske

Sammys (Billy Crystal) møte med kjempen Max (Gheorghe Muresan) i Romania forandrer livet hans (Foto: Warner Bros int.)
Sammys (Billy Crystal) møte med kjempen Max (Gheorghe Muresan) i Romania forandrer livet hans (Foto: Warner Bros int.)
Den tredjeklasses talentspeideren Sammy Kanin er mer opptatt av karrieren enn av kona Serena og sønnen Nick. Han drar derfor til Romania hvor en av hans tenåringsstjerner spiller i en eventyrfilm. Men når bilen hans kjører av veien, våkner han i et kloster, reddet av en vennlig kjempe på over to meter.

Max (tidligere basketball-spiller Gheorghe Muresan) er vaktmester i klosteret, og Sammy ser ham som redningen ut av middelmådigheten. Han overbeviser den Shakespeare-siterende kjempen til å bli med til USA for å lete etter Max’ sterkt savnede tenåringskjæreste, Lillianna.

Sammy og Max drar av gårde for å virkeliggjøre sine drømmer, og vi følger dem gjennom Romanias dype skoger til fantasiverdenen i et filmopptak i Las Vegas. Sammy prøver å overtale Steven Seagal (som seg selv) å la Max spille i en film.

Kommer Sammy til å oppleve den suksessen han så desperat lengter etter, eller vil Max’ ydmyke visdom lære Sammy å forstå hva som virkelig betyr noe i livet? Møtet med kjempen med det store hjertet, spilt med stor innlevelse av Gheorghe Muresan, er faktisk noe av det beste i filmen.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "My Giant"
Regi: Michael Lehmann
I rollene: Billy Crystal, Kathleen Quinlan, Joanna Pacula, Gheorghe Muresan, Zane Carney, Jere Burns og Steven Seagal
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83