Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 13. februar 2008 kl 21.25 Film: Hulken

Gigantisk, grønn og gretten

Hulken flykter fra de militære (Foto: ILM/Universal studios)
Hulken flykter fra de militære (Foto: ILM/Universal studios)
Den lovende studenten Bruce Banner forsker på gammastråling og hva det kan gjøre for menneskeheten. Ved et uhell blir han selv utsatt for stråling fra den grønnaktige gammaen – med uante konsekvenser.

Hulken er opprinnelig en tegneserie som ble skapt av Jack Kirby og Stan Lee i 1962. Tegneserien startet med at en ung vitenskapsmann eksperimenterte med genetiske mutasjoner. Uten å ønske det, skader han sin ufødte sønn, Bruce Banner. Mange år senere blir Bruce selv vitenskapsmann. En strålingsulykke i laboratoriet setter fri monsteret han har hatt skjult inne i seg i mange år, og hans alter ego, Hulken, er løs.

Digitalt monster
Mens Hulken tidligere ble spilt av en kroppsbygger (en spraylakkert Lou Ferrigno i tv-serien fra 80-tallet), er han i denne filmen fullstendig skapt av digitale effekter.

Digitalmonsteret må flykte fra grådige vitenskapsmenn og USAs hær, samtidig som Hulken/Bruce Banner strever med å forstå sin bakgrunn for å få til forholdet med kjæresten Betty Ross. Når Banner hisser seg opp eller blir opprørt, forvandles han nemlig til en kolossal stor grønn kjempe med alle problemer det måtte medføre.

Også Banners far, en fullstendig gal forsker med lang erfaring på temaet gammastråler, vil ha en bit av sin forvirrede grønne sønn. Jakten på det grønne monsteret er i gang.

Om filmen
"Hulken" er en spesialeffektorgie med en klar kobling til science fiction-klassikere på 1950-tallet.

Det kan kanskje synes rart at Taiwan-fødte Ang Lee lager film om en erkeamerikansk, grønn superhelt. Tidligere har han laget Asia-action i "Snikende tiger…", komedie i "Spis drikk mann kvinne", viktoriansk kostymefilm i "Fornuft og følelser" og amerikansk forstadsdrama i "Ice Storm".

Ang Lee fikk for øvrig Oscar i år for Beste regi for filmen "Brokeback Mountain".

Sendt tidligere.

Amerikansk drama (2003)
Originaltittel: "The Hulk"
Med Eric Bana (Hulken/Bruce Banner), Jennifer Connelly (Betty Ross) og Nick Nolte (Banner senior)
Regi: Ang Lee
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no