Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. desember 2003 kl 19.35 Michael Moores USA

Bekjemper hvitsnipp-kriminalitet

Michael Moore kjemper i kveld mot store bedrifter som ikke følger loven.
Michael Moore kjemper i kveld mot store bedrifter som ikke følger loven.
Michael Moore forsøker å bekjempe økonomisk kriminalitet med de samme metodene politiet bruker mot de gatekriminelle.

Moore besøker et overklassestrøk i New Jersey og forsøker å få innbyggerne der til å tyste på hverandre. Han får også en gruppe til å patruljerer i villastrøket og i gatene der bedriftene ligger for å forhindre nye lovbrudd.

Kulturkrasj
En fabrikk i Barrie ble lagt ned og flyttet til Toronto som ligger ca. ti mil lenger sør. Da noen av arbeiderne ville bli med på flyttelasset, påstod eierne at de ikke kunne jobbe i Toronto på grunn av store kulturelle forskjeller mellom de to byene. Korrespondent Ben Hamper prøver å finne de store forskjellene.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i år Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . Han har nettopp kommet ut med boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78