Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. november 2010 kl 22.45 Film: Napola

En farlig sjanse

Den 17 år gamle arbeidersønnen Friedrich Weimer (Max Riemelter) en talentfull bokser og får sitt livs sjanse når han blir sendt til Napola. (Foto: Olga Film)
Den 17 år gamle arbeidersønnen Friedrich Weimer (Max Riemelter) en talentfull bokser og får sitt livs sjanse når han blir sendt til Napola. (Foto: Olga Film)
En ung gutt må velge mellom å trosse Hitlerregimet og hjelpe sin venn, eller gi etter for ondskapens makt.

Når den unge bokseren Friedrich blir tilbudt en plass ved Napola – en streng patriotisk eliteskole – ser han det som en sjanse til å komme vekk fra fattigdommen og sin anti-nazistiske far. Men det er en farlig sjanse han får.

Hitlerregimet
Vi er i Berlin sensommeren 1942 og det er Hitlerregimet som råder. Den 17 år gamle arbeidersønnen Friedrich Weimer får sitt livs sjanse. Takket været sitt talent i bokseringen blir han sendt til Napola, en streng, patriotisk eliteskole som har som mål å trene frem potensielle ledere av det tredje riket. Mot sine foreldres vilje, drar han av gårde.

Friedrich skaper seg raskt et navn i bokseringen. Hans patriotiske overbevisning kan man ikke ta feil av, men samtidig utvikler han et nært vennskap med guvernørsønnen Albrecht, som ikke er like overbevist om nazismens overlegenhet.

Grufull massakre
Når Albrecht, etter en grufull massakre elevene blir tvunget til å utføre, tar den farlige beslutningen å vende ideologien ryggen, må Friedrich velge side.

Napola er belønnet med fire, tunge internasjonale festivalpriser og beskrives som en storartet, eksplosiv filmkunst i mesterklassen. Dette er en film som byr på både spenning, beinhard action og dyp innsikt i Hitlerregimets grufullheter.

Filmen er sendt tidligere.

Tysk drama fra 2004
Regi: Dennis Gansel
I rollene: Max Riemelt, Tom Schilling, Jonas Jägermeyr, Leon A. Karsten og Thomas Drechsel.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900