Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. april 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 10. april kl 19.30
Puls

Isbading og personlighetsforstyrrelser

Hva skjer med kroppen din under isbading, og hva gjør det med helsa di? spør Puls i kveld. Personlighetsforstyrrelser er et annet tema, og vi møter en person med denne diagnosen. Det blir også gjensyn med Grete Hedlund, trebarnsmoren med hjernesvulst som vi ble kjent med i Puls i fjor høst.

Mens du hutrer deg rundt og drømmer om sol og varme, kaster de seg ut i isende kalde tjern og sjøer. Mange isbadere tror det kalde vannet er helsebringende, men er det egentlig det? Puls har snakket med eksperter om hva som skjer med kroppen under isbading og hva det gjør med helsa di.

Tegner seg til forståelse
Undersøkelser tyder på at så mange som 10 prosent av befolkningen har såpass store problemer med selvfølelse, egen identitet og forhold til andre mennesker at det får store sosiale og helsemessige konsekvenser. Personlighetsforstyrrelser er tema hos programleder Helene Sandvig og psykiater Finn Skårderud i kveldens Puls.

Vi møter Finn Reinert (30) som fikk diagnosen personlighetsforstyrrelse for fem år siden. Han har tegnet seg til større innsikt i egen sykdom. Tegningen har også gitt ham bedre selvtillit og gjort ham tryggere på seg selv og andre.

Gjensyn med Grete
I fjor høst viste Puls flere reportasjer med Grete Hedlund. Trebarnsmoren har hjernesvulst, men legene ønsker foreløpig ikke å operere henne. Risikoen for å skade henne er for stor.
Grete har vært i utlandet for å prøve alternativ behandling. Da hun kom hjem igjen, la hun om kostholdet sitt, og hun mosjonerer regelmessig. Nå har Grete nettopp vært på sin første kontroll på et halvt år. Røntgenbildene vil fortelle om svulsten har vokst eller ikke.

NRK1 mandag kl 19.30

Bilde
Programleder Helene Sandvig og psykiater Finn Skårderud fokuserer blant annet på
personlighetsforstyrrelser i kveldens Puls. (NRK- foto: Ole Kaland)

Egenprodusert faktaprogram
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabet Grøndahl
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956