Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. april 1999 kl 18.15 Ei amerikansk kvinne

Ei amerikansk kvinne (t)


NRK2 søndag 18. april kl 18.15
Ei amerikansk kvinne

Mor og datter i sjalusidrama

Joan Crawford fikk Oscar for rollen som Mildred Pierce i den amerikanske filmen med samme navn fra 1945 som NRK2 viser i kveld.
En mørk, regntung natt finner Wally Faye (Jack Carson) sin venn Mildred Pierce vandre hvileløst rundt på brygga i Santa Monica i en tilstand av ekstrem nedtrykthet. Wally tar Mildred med til hennes badehus ved standen der han oppdager liket av Monty Beragon, Mildreds andre mann. Politiet tar Mildred inn til avhør, og begivenheten som ledet opp til mordet blir avdekket.

Forhistorien
Men Mildreds historie begynner med hennes skilsmisse fra mannen Bert Pierce. Med to barn å ta seg av arbeider Mildred seg opp fra å være serveringsdame til å bli en rik restauranteier. En dag oppstår en situasjon som ender i en voldsom krangel mellom Mildred og hennes eldste datter Veda. Veda er en usympatisk , egoistisk ung kvinne som forlater hjemmet for å jobbe som nattklubbartist.
Mildred lokker Veda til å komme hjem igjen ved å kjøpe et staselig hus og gifter seg med den dekadente Monty Beragon, som får en tredjedel av hennes restaurantimperium. Men Monty selger sin del av selskapet, og Mildred finner ut at hennes selskap ikke lenger er solvent.
Så oppdager hun Monty sammen med Veda ved badehuset. Lamslått løper hun ut. Hun hører et skudd. Veda har myrdet Monty fordi han ikke ville skille seg fra Mildred og gifte seg med henne.
Mildred prøver å beskytte sin bortskjemte datter ved å ta på seg skylden for mordet. Men til slutt blir Veda arrestert. Mildreds første mann, Bert, kommer for å trøste henne.
NRK2 søndag kl 18.15

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Joan Crawford (t.h.) som Mildred Pierce og Zachary Scott som hennes andre ektemann Monty Beragon. Mildreds eldste datter Veda spilles av Ann Blyth.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1945)
Originaltittel: Mildred Pierce
Regi: Michael Curtiz
Med: Joan Crawford, Ann Blyth, Zachary Scott, Jack Carson
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41