Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. mars 1999 kl 20.00 Halvbror til reven: - et musikkprogram for de nysgjerrige

Halvbror til reven: - et musikkprogram f

NRK2 søndag 21. mars kl 20.00
Halvbror til reven (9:17)

Felespilleren Nils Økland

Da han startet på konservatoriet, fikk han beskjed om at han aldri kom til å bli noen flink fiolinist. Men Nils Økland nektet å gi seg, og dermed måtte han gå sine egne veier.
- I dag lever jeg av uvanene mine, flirer Nils Økland. - Det å ha sitt eget uttrykk, slik de gamle spelemennene hadde, er viktigere enn å spille fort og fint.

Folkemusikken i fokus
Haugesunderen har drevet med sigøynermusikk, tango, frijazz og mye annet. Men i dag er det folkemusikken fra hans eget hjemfylke som står i fokus.
Sammen med broren Torbjørn, mest kjent som gitarist i Vamp, og organisten Sigbjørn Apeland, har han formet en trio som bruker folkemusikken som utgangspunkt.
- Det er små \"snutter\", alt fra barneregler til slåtter, som egner seg svært godt til å improvisere over, sier Økland.
I tillegg har trioen egenkomponert musikk på repertoaret. Bror Torbjørn spiller også trompet, i tillegg til gitaren.

Trio i fri dressur
I søndagens program får vi høre denne særegne trioen i fri dressur. I tillegg inviterer programleder Halvor Folgerø Nils Økland på en vinterlig tur til Lysøen, Ole Bulls sommerparadis.
Her har Nils Økland holdt mange konserter. Men dette er første gang han tar fram hardingfela og spiller utendørs i lett snødrev.
NRK2 søndag kl 20.00

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Hordaland
Ved Anders Nøkling og Trond Lillealtern
Programleder Halvor Folgerø
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83