Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. juli 2009 kl 19.30 Når dyr reddar liv

Hunden som ga førstehjelp

Når dyr reddar liv (6): Rekonstruksjon av dramaet som skjedde da orkanen Katrina rammet New Orleans. George Mitchell lå halvt bevisstløs i vannet mens hunden Frisky slikket ham iherdig i ansiktet. Foto: Jessica Longland, Big Wave Production
Når dyr reddar liv (6): Rekonstruksjon av dramaet som skjedde da orkanen Katrina rammet New Orleans. George Mitchell lå halvt bevisstløs i vannet mens hunden Frisky slikket ham iherdig i ansiktet. Foto: Jessica Longland, Big Wave Production
Hunden Frisky skapte overskrifter som en av de mer uvanlige heltene da orkanen Katrina herjet i New Orleans høsten 2005. Den eldgamle hunden reddet sin 80-årige eier da han holdt på å gi opp kampen mot vannmassene.

George Mitchell har bodd i utkanten av New Orleans i et trehus hele sitt liv. Da orkanen Katrina rammet området, var det mange som valgte å evakuere, men George bestemte seg for å bli.

For sent oppdaget George at han hadde gjort en fatal feil. Vannet begynte å stige inne i huset, og han måtte kjempe i timevis for å holde seg flytende. Idet han følte at han ikke orket mer og begynte å miste bevisstheten, dukket Frisky opp på madrassen som han klamret seg til. Hunden slikket ham iherdig i ansiktet gang på gang, til George fattet nye krefter.

Delte sykehusseng
Frisky klarte å holde George ved bevissthet til vannet gikk tilbake og han kunne komme seg fram dit hjelpen ventet. Etterpå fikk de begge komme til hektene i en seng på sykehuset.

Redningshelten Frisky, som døde i 2007, var en antatt schnauzer-puddelblanding som dukket opp på Georges dørstokk hele 14 år tidligere. George gav den hjemløse hunden et hjem og navnet Frisky, uten å ane at han en dag skulle komme skylde sin trofaste venn livet.

Om serien
Det er de utroligste dyrehistorier som fortelles i BBC-serien "Når dyr reddar liv". Hver av de seks episodene handler om hvordan dyr har hjulpet et menneske i nød.

I tillegg til at hoverpersonene forteller sin historie, er situasjonene rekonstruert ved hjelp av spesialkameraer, profesjonelle skuespillere, stuntaktører og trenede dyr. Også forskere og dyreeksperter medvirker for å forklare hva som gjør dyrenes opptreden i de enkelte situasjonene så spesiell.

Vi møter en hundekjører som ble reddet av huskyen sin da en bjørn gikk til angrep, en surfer som ble forsvart mot en hvithai av delfiner, en liten gutt som ble beskyttet av en gorilla, en pike som ble reddet fra tsunamien i Thailand av en elefant, en kvinne med en kjælegris som hentet hjelp da hun ble syk, og et flomoffer som ble reddet av hunden sin da orkanen Katrina herjet i New Orleans.

Britisk dokumentarserie i seks deler (2009)
Originaltittel: An Animal Saved My Life
Produsert av Big Wave Production i samarbeid med Animal Planet og BBC
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900