Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. mai 2007 kl 21.35 Lov og orden: New York

Brutale mord på politiet

Etterforskerne G. Lynn Bishop (Samantha Buck) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) kommer på sporet av to unge mordere som minner dem om Bonnie og Clyde. (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne G. Lynn Bishop (Samantha Buck) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) kommer på sporet av to unge mordere som minner dem om Bonnie og Clyde. (Foto: Universal Pictures)
To spanere i New York-politiet blir brutalt myrdet. Etterforskerne Goren og Bishop kaster seg inn i klappjakten på morderne og kommer på sporet av to ungdommer som har utgitt seg for å være våpenhandlere.

De to spanerne gikk inn i en dekkoperasjon der alt gikk galt. Et hemmelig møte var avtalt mellom dem og de to ungdommene for å utveksle penger og våpen. Alle fire ble senere funnet skutt i spanernes bil, og frastjålet pengene de hadde med seg.

Falske våpen
Goren og Bishop som også er involvert i operasjonen, ligger i hælene på sine kolleger. Det blir etterforskernes lodd å gjøre den grusomme oppdagelsen av at deres to kolleger er tatt brutalt av dage. Våpnene som ungdommene prøvde å omsette finner de også i bilen. De viser seg å være av plastikk.

Sporene etter de to ungdommene fører Goren og Bishop ut til øya Staten Island, der begge de døde var ansatt i en bilutstyrsforretning. De falske skytevåpnene viser seg å være laget der. Ut fra det de finner der – og de stjålne pengene som alle var merket – kaster Goren og Bishop seg inn i jakten på en tredje part. De som tok livet av politispanerne og ungdommene fra Staten Island.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). Sistnevnte er gått ut i svangerskapspermisjon og Goren samarbeider i permisjonstiden med etterforsker G. Lynn Bishop (Samantha Buck).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Nå da hun har svangerskapspermisjon, samarbeider Goren med etterforskeren G. Lynn Bishop.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Stray
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio(Robert Goren), Samantha Buck(G. Lynn Bishop), Courtney B. Vance(Ron Carver), Jamey Sheridan(James Deakins).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no