Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. juni 2000 kl 18.30 Berts dagbok

Berts dagbok (t)


NRK1 lørdag 17. juni kl 18.30
Berts dagbok (3:12)
Den nye gutten i klassen
Åke har fått rede på at det skal komme en ny gutt i klassen. Han forteller klassen og spesielt Klimpen at den nye gutten er meget stor og sterk. Samtidig er innsamlingen til klasseturen i full gang.

Klassen har begynt å samle inn penger til reisekassa, og Åke og Bert har solgt lodder uten større hell. Kanskje de kunne lage en rockegalla, og Herman Hunters kunne spille? foreslår Bert. Da Klimpen får høre ideen, stiller han straks opp som stand up-komiker.

Samtidig øker spenningen rundt den nye gutten, som heter Erik Linstett, sin ankomst. Til og med Klimpen begynner å vise respekt for den nye store, sterke gutten. Kanskje overtar Stor- Erik Klimpens trone?

Når Erik endelig kommer, er det verdens minste gutt som kikker inn gjennom døren til klasserommet!

Om serien
I 12 lørdager blir det gjensyn med Bert, tenåringsgutten som har lett for å havne i uheldige situasjoner, og som ikke så sjelden dummer seg ut. Berts far er optiker og moren bussjåfør, og det er kun av økonomiske årsaker at Bert sammen med dem. Han er mest opptatt av jenter, en interesse kameraten Åke ikke deler. Åkes hobby er å eksperimentere med meitemarker.


NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde
Bert foran mikrofonen i Herman Hunters.

Svensk ungdomsserie i tolv deler
Regi: Thomas Alfredson
Martin Andersson (Bert), Oliver Loftén (Åke), Johan Ulvesson (pappa Fredrik), Ing-Marie Carlsson (mamma Medeleine) og Yvonne Lombard som mormor.

Pressekontakt: Anna-Marie Normann, Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 53.