Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. desember 2004 kl 20.55 Bokbadet

Det aller siste badet på NRK…

Humoristen og satirikeren Are Kalvø presenterer sin første roman,
Humoristen og satirikeren Are Kalvø presenterer sin første roman, "Nød", i NRKs aller siste bokbad. Anne Grosvold er bademester. (Foto: Ørn E. Borgen/Scanpix)
Dette programmet er definitivt det aller siste Bokbadet som sendes på NRK. Til gjengjeld er gjesten en kjent humorist og satiriker. Are Kalvø romandebuterer med "Nød", en underholdende roman om alvorlige temaer.

Boka handler om urettferdighet, om Bob Geldof og Live Aid, om hvorfor vi ble som vi ble, og om å ha veldig dårlig samvittighet. Den dreier seg også om en helt vanlig fyr som starter innsamlingsaksjonen "Lottomillionærer for Afrika".

I 1985 kommer en femtenåring i skade for å stjele ett tusen åtte hundre og tjuesju femti fra en innsamlingsaksjon til sultne barn i Etiopia. Tjue år senere vinner han én komma tre millioner i lotto. Tiden er inne for å betale tilbake.

Are Kalvø, født i 1969, er kjent som humorist og satiriker fra "Hallo i uken" på NRK P2, og fra bøkene sine om Norge og nordmenn i innvandrerdebatten, på tur i Syden, som Harry og som vantro vitne til Jesu tilbakekomst på Lørenskog anno 2000.

Bokbadets historie
Anne Grosvold husker godt at det var "tjoka" fullt på Rockefeller i 1992 og våren 1993 da hun var bademester uten fjernsynet til stede. Eva Bratholm overtok badene høsten 1993, men den første som ledet Bokbadet, var Gerhard Helskog i 1991.

I 1994 og 1995 var Anne Grosvold NRKs korrespondent i Asia, og Eva Bratholm overtok Bokbadet helt, først uten fjernsynskameraer, til NRK fjernsynet var til stede fra høsten 1996. I 1999 ble Eva Bratholm ansatt som kulturredaktør i Dagbladet, og Anne Grosvold tok opp tråden fra 1992/1993.

NRK har gjort opptak av 135 bokbad, men nå er det slutt. NRK skal fortsatt sende programmer om litteratur, men i andre formater.

De Norske Bokklubbene kommer til å fortsette sine litterære møter med publikum på Rockefeller i Oslo - uten NRK.

Egenprodusert litteraturprogram fra Program Oslo
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78