Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. januar kl 21.30 Mammon

Jakten på varsleren


Historien strammer seg til for alvor i fjerde del av thrilleren «Mammon». Journalisten Peter Verås har fått vite at sannheten om brorens selvmord går hele 25 år tilbake i historien. Hvem er den mystiske varsleren, og hvilke krefter er det som står bak grusomhetene som foregår?

Peter og Vibeke har kommet over en rystende video av et barn fanget i en brann. Den ble sendt fra Åge Haugens epost etter at han døde. Igjen er historien om Abraham og barneofferet en ledetråd. Hvem er avsenderen som forsøker å advare dem om det som foregår?

Peter tror det finnes flere som ønsker å få sannheten fram, men at de frykter for sitt eget og sine nærmestes liv dersom de blir avslørt. Og mer og mer tyder på at konspirasjonen når langt inn i maktens korridorer. Nå havner en minister under hardt press på grunn av sin forbindelse til Åge Haugens kone.

Om serien
Thrilleren «Mammon» er NRK Dramas nyeste storsatsing, med handling fra norsk medie- og finansmiljø. Jon Øigarden spiller hovedrollen som journalisten Peter. Han avslører en finansskandale som involverer hans egen bror, Daniel. Etter at Daniel har tatt sitt eget liv, oppdager Peter at det var broren selv som var den anonyme kilden for avsløringen. Peter tror Daniel har blitt presset og starter jakten på sannheten.

«Mammon» er en thriller om grådighet. Det handler om hva og hvem du er villig til å ofre for de store nyhetene, for makt og for penger, og om hvor langt du er villig til å gå for å redde dem du bryr deg om. Som thriller er «Mammon» et spennende puslespill med mange overraskende vendinger.

Bak «Mammon» står to brødre, produsenten Vegard Stenberg Eriksen og manusforfatteren Gjermund Stenberg Eriksen. Sammen har de to hatt ideen til serien.

«Mammon» hadde premiere 1. nyttårsdag og fikk strålende anmeldelser. Seertallene er av de aller høyeste for en dramaserie i Norge noensinne. TV-rettighetene til «Mammon» er foreløpig solgt til 11 land i Europa, i tillegg til at 20th Century Fox har kjøpt rettighetene til en amerikansk versjon av serien.

I rollene bl.a.:
Peter: Jon Øigarden
Vibeke: Lena Kristin Ellingsen
Eva: Ingjerd Egeberg
Nyhetsredaktør Mathiesen: Nils Ole Oftebro
Inger Marie: Anna Bache-Wiig
Økokrimsjef: Andrine Sæther
Andreas: Alexander Rosseland
Tore: Terje Strømdahl
Tom Lied: Dennis Storhøi
Jensen: Robert Skjærstad
Sportsjournalist Bakke: Andreas Cappelen
Trainee Aftenavisen: Huy Le Vo
Daniel: Anders T. Andersen
Minister Hjort: Håkon Ramstad
Stensrud: Terje Ranes
Sjefredaktør Holst: Vidar Sandem
Elisabeth (VG): Hilde Hanna Buvik
Kommunikasjonsrådgiver: Espen Kloumann Høiner
Gisle Eie: Even Rasmussen
Stabssjef: Torfinn Nag
Biskopen: Per Gørvell
Kripos yngst: Frank Jørstad
Kripos eldst: Trond Høvik
NHH student nestleder: Mattis Herman Nyquist
Professor Stellesnæs: Harald Brenna
Fru Haugen: Andrea Bræin Hovig
Åge Haugen: Hallvard Holmen

Norsk thrillerserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2013)
Med Jon Øigarden, Lena Kristin Ellingsen, Nils Ole Oftebro, Ingjerd Egeberg, Anna Bache- Wiig, Alexander Rosseland, Andrine Sæther, Terje Strømdahl, Dennis Storhøi m.fl.
Regi: Cecilie Mosli
Manus: Gjermund Stenberg Eriksen
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00