Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. november 2004 kl 20.50 NY-Lon

Kjærlighet i New York og London

Edie (Rashida Jones) bor i New York og Michael (Stephen Moyer) bor i London. De har et long distance kjærlighetsforhold i denne nye serien på NRK2
Edie (Rashida Jones) bor i New York og Michael (Stephen Moyer) bor i London. De har et long distance kjærlighetsforhold i denne nye serien på NRK2
Denne britiske romantiske dramaserien på sju episoder handler om et long distance kjærlighetsforhold i New York og London. Amerikanske Edie møter britiske Michael, og søt musikk oppstår.

Manus til "NY-Lon" er skrevet av Simon Burke, samme mann bak manus til den britiske serien "Hvite tenner" (etter Zadie Smiths debutroman) som tidligere har gått på NRK. "NY-Lon" er for øvrig den aller første britiske dramaserien som delvis er tatt opp i New York.

Et tilfeldig møte
Engelskmannen Michael (Stephen Moyer) og amerikanske Edie (Rashida Jones) bor i hver sin verden. Han er en tøff konkurransemann som har overtaket på sine kolleger. Hun er en typisk new yorker. Hun arbeider i en platebutikk om dagen og underviser i litteratur om kvelden. Edie er varm, ukonvensjonell og litt mystisk.

Et blikk, et tilfeldig møte, og deres verdener er forandret for alltid.

I serien blir vi også kjent med personer i deres omgangskrets. I New York møter vi blant andre Edies bestevenninne Astrid (Rachel Miner) og rockemusikeren Luke (David Rogers) som er Edies eks-kjæreste.

I London deler Michael leilighet med Raph (Navin Chowdhry). Vi møter også Michaels selvopptatt søster Lauren (Emily Corrie).

Første episode
Det er mens Edie er på ferie i London og vesken hennes blir stjålet, at hun og Michael møtes første gang. Edie skal reise hjem dagen etter, men begge har merket kjemien som oppsto mellom dem.

Vel hjemme i New York får Edie og Astrid triste nyheter: Deres gode venn Cookie er død under tragiske omstendigheter. Edie må fortelle den sørgelige nyheten Luke som er Cookies bror.

I mellomtiden betror Michael seg til romkameraten Raph. Han snakker om sine følelser for den amerikanske jenta han har møtt bare én gang.

Fast bestemt på å se henne igjen, drar så Michael til New York. Men han får ikke akkurat den mottagelsen han hadde håpet på. Og det skal komme mer...

Imens i London får Raph sjokk da Michaels "frem og tilbake"-kjæreste Kristin (Marit Kile) dukker opp midt på natten og forteller at hun er gravid.

Britisk dramaserie
Originaltittel: "NY-LON"
Med: Rashida Jones, Stephen Moyer, Navin Chowdhry, Rachel Miner, Marit Kile, David Rogers
Produksjon: Channel 4
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78