Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 14. mars 2010 kl 23.30 Inspektør Lynley

Nye splittelser mellom Havers og Lynley

Ikke alltid partnere – etterforskerne Lynley (Nathaniel Parker) og Havers (Sharon Small) er igjen på kant med hverandre. (Foto: BBC Worldwide)
Ikke alltid partnere – etterforskerne Lynley (Nathaniel Parker) og Havers (Sharon Small) er igjen på kant med hverandre. (Foto: BBC Worldwide)
Scotland Yard-etterforskeren Barbara Havers har skutt mot en overordnet kollega med signalpistol, noe hovedkvarteret ikke tar lett på. Straffen blir nedgradering til en underliggende avdeling, og hun får vite at partneren Thomas Lynley støtter tiltaket.

En sjokkert Havers konfronterer Lynley med det hun har fått vite. Han sier han støttet avgjørelsen fordi alternativet var oppsigelse. Hun kan ikke tro det hun hører og går, i fullt sinne.

Tøvær på heden
Lynley blir gitt i oppdrag å etterforske et dobbeltmord på forespørsel av en tidligere kollega. Eks-politimannen Andy Maiden er far til en av de drepte.

Maiden er overbevist om at hans datter, Nicola, er drept av en beryktet kriminell som bærer nag til ham. Den andre drepte, en mann, ble knivdrept samme sted. Drapene fant sted på heden utenfor Manchester. Et besøk til drapstedet får Lynley til å innse at han må finne mannen som drepte kollegaens datter. Og at han må ha hjelp av Havers. I en telefonsamtale med henne forsøker han å bryte isen.

Havers er både overrasket og glad, men da det for alvor går opp for henne hvilken mengde arkivarbeid hun får å gjøre i saken, føler hun seg helt neddynget. Havers tror dessuten ikke at morderen er å finne i de gamle sakspapirene – noe som får henne til å ta saken i egne hender.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2004)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 3
Kveldens episode: In Pursuit Of The Proper Sinner
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no