Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. januar 2004 kl 22.30 Safari

Bjeff med stil!

Programleder Marte Spurkland tar seerne med på safari hver tirsdag. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Marte Spurkland tar seerne med på safari hver tirsdag. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz lanserer en egen kolleksjon for hunder. Giganten på klesmarkedet mener at hunden fortjener en staselig garderobe, og Safari blir med menneskets beste venn på cat-, eller rettere sagt - dogwalken.

I tillegg til hundemoter blir det et møte med billedkunstneren Olafur Eliasson. Han er aktuell med utstilling på galleriet Modern Tate i Londen med en gigantisk sol. I slutten av januar står Astrup Fearnley museet i Oslo for tur, og Marte Spurkland har møtt kunstneren i Berlin.

Kunstnerisk samarbeid i Kina
I tillegg til Tyskland går turen til Kina, som har hatt besøk av 31 skulptører fra Europa. De har jobbet sammen med kinesiske steinhuggere, og i kveldens program får vi se resultatet av det kunstneriske samarbeidet.

Japansk fotograf
Yurie Nagashima er en av de kvinnelige japanske fotografene som har fått internasjonal oppmerksomhet de siste årene. I 2000 ga hun ut boken "Pastime Paradise" med fotografier, og sammen med "Safari" ser den nå 30 år gamle fotografen tilbake på bilder der hun brukte seg selv og familien som modeller.

Om Safari
Kulturmagasinet Safari er tilbake på NRK, med Marte Spurkland som programleder. Redaksjonen har til sammen ni reportere som drar på safari i samtidskulturen utenfor Norges grenser, kun utstyrt med et dv-kamera. Hver uke presenterer Spurkland ulike videoreportasjer om aktuelle personer, hendelser og begivenheter fra den internasjonale kunstverdenen.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ninja Benneche, Charlotte Thiis-Evensen, Leon Mathisen, Jon Anton Brekne, Sven-Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Tina Waldø-Jensen, Hanne Skrikerud, Marit Lie
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252