Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. juni 2008 kl 19.30 Smaken av Danmark

Rødspetter i malerisk lys


Snadder på Skagen. Det blir rødspetter i malerisk lys når kokken Claus Meyer åpner sin serie om dansk (og litt grønlandsk og norsk) mat. I alt 13 utsnitt fra ulike kanter av Claus’ kulinariske kart venter på oss.

Kokken Claus Meyer er professor i fødevarevitenskap ved Det levende universitetet i København. I serien Smaken av Danmark guider han seerne med hjelp av sin kulinariske innsikt og gane rundt i sitt "føde"land, og i deler av Norge og på Grønland.

Mat-reisen sammen med den danske kokken starter på pittoreske Skagen med sitt spesielle lys.

I havnen handler han nytrukket spette. Han serverer den med poteter, smørsaus og sylteagurker.

Claus gir også en innføring i hvordan han lager sine egne fiskekaker. Han serverer dem med rugbrød og hjemmelaget remulade.

Om serien
Etter en karakteristisk åpning på Skagen (rødspetter i malerisk lys), tar Claus oss med til Sønderjylland (markens lam, Rømø-reker), Ålborg (hare- og fasanpâté), Fyn (rabarbrakake, reker, bøffer på grill), København (humle og øl, grønnsaksuppe, rødbetpâté), Limfjorden (muslinger, østerssuppe), Lolland/Falster (røkt ål, artisjokker, sider), Bornholm (sild, grønne jordbær), Sjelland (biodynamisk bondekost, dessertkrem, dessertkaker), Læsø/Samsø (gammel potet-tradisjon, kreps, skinke), Lammefjorden (grønnsakdyrking på gammel havbunn), Grønland (grønlandsreker, hellefisk, moskus-tartar) og Norge (sild, rype, tyttebær, molter).

Dansk dokumentarserie i 13 deler (2007)
Originaltittel: Mat i Norden - Smaken av Danmark
Kveldens avsnitt: Rødspætter i et Særligt Lys
Produsert av: Tellus Works Television AS
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer