Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. april 2007 kl 23.25 Nattkino: Welcome to Colinwood

Det perfekte kupp?

Welcome to Collinwood: Denne gjengen skal utføre det perfekte kupp…(Foto: Pandora)
Welcome to Collinwood: Denne gjengen skal utføre det perfekte kupp…(Foto: Pandora)
Cosimo havner i fengsel etter å ha blitt tatt for biltyveri. Der deler han celle sammen med en livstidsfange som røper en plan over det perfekte kupp, en "Bellini" som man kaller det. Cosimo har ikke tålmodighet til å vente til han slipper ut.

Det ender med at Cosimo bestemmer seg for å tilby folk 15.000 dollar for å sone dommen hans i fengsel, slik at han selv kan utføre det perfekte kuppet på frifot. Men med Cosimo sittende bak lås og slå er det opp til kjæresten Rosalind å finne en syndebukk.

Ingen ser ut til å ville ta støyten for Cosimos forbrytelse, men alle synes å kjenne noen som vil, og for en andel av byttet er de villige til å finne ham.

Det tar ikke lang tid før Rosalind har fem menn i hælene, alle ute etter å legge sine klamme fingre på en del av kaka.

Broket persongalleri
Handlingen foregår i Collinwood, et arbeiderklassestrøk på Clevelands østkant. Vi møter et broket persongalleri, blant andre Pero, en usedvanlig amatørmessig bokser, fotografen og den mislykkede kunstneren Riley, en enslig far med ansvar for et spedbarn, og som trenger tusen dollar for å få kona løslatt fra fengsel, Leon som desperat forsøker å skape et bedre liv for søsteren Michelle, Basil, en kjekk italiensk gigolo, blakk som en kirkerotte og Toto, en tyv langt over middagshøyden, og som ikke har noe annet enn tid og store hull i klærne.

Amerikansk actionkomedie (2002)
Originaltittel: "Welcome to Collinwood"
Med Luiz Gusman (Cosimo), Patricia Clarkson (Rosalind), Sam Rockwell (Pero), William H. Macy (Riley), Isaiah Washington (Leon), Gabrielle Union (Michelle), Andrew Davoli (Basil), Michael Jeter (Toto) og George Clooney (Jerzy)
Regi: Anthony Russo & Joe Russo
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no