Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 15. august 2009 kl 21.30 Film: Black Knight

Fra ghettoen til middelalderen

Jamal (Martin Lawrence) havner i middelalderen.
Jamal (Martin Lawrence) havner i middelalderen.
En renholdsarbeider forviller seg inn i 1300-tallets England i kveldens komedie. Her må han hjelpe en talentløs ridder og selvsagt en vakker kvinne.

Renholdsarbeideren Jamal Walker (Martin Lawrence) lever et ganske ensformig liv. Det forandrer seg brått etter et fall i middelalderparken der han jobber.

Han finner en medaljong i den skitne vollgraven og vil plukke den opp, men faller og slår seg bevisstløs. Dermed blir han dratt inn i en virvel og våkner opp i middelaldertidens England i året 1328.

Kulturkollisjon
Jamal fomler seg fram i en annerledes og fremmed verden, og det blir et kultursjokk.

Hans moderne livsstil fra ghettoen passer dårlig inn i renessansetiden. Med sine merkelige klær og snodige talemåte blir han tatt for å være franskmann fra Normandie.

Jamal blir kjent med den tiltrekkende frihetsforkjemperen Victoria (Marsha Tomason) og den mislykkede ridderen Sir Knolte (Tom Wilkinson), som er alkoholisert og pengelens.

Når Jamal blir innblandet i en sammensvergelse for å drepe konge, må han slåss som en ekte ridder, og forelskelse hører også med i historien.

Sendt tidligere.

Amerikansk komedie (2001)
Regi: Gil Junger
Med Martin Lawrence, Marsha Thomason, Tom Wilkinson, Vincent Regan, Kevin Conway, Jeannette Weegar, Daryl Mitchell, Michael Burgess, Isabell Monk og Helen Carey
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900