Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. oktober 1999 kl 00.00 midnatt@nrk

midnatt@nrk (t)


NRK1 fredag 29. oktober kl 00.00
midnatt@nrk

David Bowie ville gi opp

I forrige uke var David Bowie i Paris der han holdt en pressekonferanse for sitt nye album \"hours\". midnatt@nrk har møtt en reflektert og ydmyk superstjerne, som ser tilbake på en lang karriere med både oppturer og nedturer.

Bowie forteller blant annet at han på 80-tallet holdt på å gi opp sin musikkarriere etter den enorme nedturen dette tiåret. Han forteller åpent om sitt ville rockeliv, og sine alter egos.
Hans siste album \"hours\" har solgt mer i løpet av to uker enn hans forrige gjorde totalt. Det er kanskje fordi albumet gjenspeiler den Bowie vi husker fra 70-tallet da han bygde opp sin karriere. Bowie har lyttet til det han gjorde før, tydeligvis et lurt trekk ettersom salget viser at han er tilbake på høyden igjen. Vi får selvfølgelig se live smakebiter fra albumet.
Bowie har også sine egen favoritter i musikkverdenen, og han forklarer at nye band som Suede og Placebo er drivkraften i mye av hans arbeid.

Samlealbum
Mandag slapp Bo Kaspers orkester albumet \"Hittils\", som er en oppsummering av deres fantastiske karriere så langt. Reporter Per Sundnes har tatt med seg svenskene på bowling der de forteller hvordan status er per i dag.
Svenskene er som vanlig begeistret over å være i Norge der de har hatt stor suksess med sine utgivelser.
Grunnen til at de slipper et samlealbum allerede nå, er det enorme salget av deres siste utgivelse - 170.000 eksemplarer i hjemlandet, og det er mat for plateselskapet.

Kokkekunst i toppen
midnatt kan også by på kokkekunst i særklasse. Pierre Gagnaire er en av matlandet Frankrikes mest innovative kokker.
Han var den første kokken i verden som oppnådde tre stjerner i Michelin-guiden for restauranten \"St. Etienne\", hans første spisested. At \"St. Etienne\" ble slått konkurs, var ingen hindring for Gagnaire. Han startet en ny, \"Restaurant Pierre Gagnaire\" i Paris, som også fikk de berømte tre stjernene. midnattredaksjonen har møtt matkunstneren på hans nye restaurant.
Gagnaire representerer \"haute cuisine\" som er betegnelsen på det ypperste av fransk mat. Han innrømmer at maten er svært dyr på slike steder, men hevder at et kvalitetsprodukt må koste sin pris. I kveldens program får vi oppleve hvordan Gagnaire forbereder en lunsj under en disiplin og orden som matcher de beste militærstyrker.

Og mye mer
Garbage står bak årets James Bond låt \"The World is not enough\". Gruppen har laget sin egen story til videoen og har med andre ord ikke brukt klipp fra filmen.Det blir norgespremiere på videoen i midnatt@nrk.
I tillegg til artister og mat blir det som vanlig et møte med den ulykkelig forelskede Blindernstudent Asle Søberg samt moter, nyheter og musikkvideoer.
NRKs underholdningsavdeling har sine egne sider på Internett hvor det er mulig å se klipp fra ukens program. Adressen er www.nrk.no/underholdning/.

NRK1 fredag kl 00.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. David Bowie har gjort et ordentlig comeback med sin nye plate \"hours\".

2. Tilbake til gammel stil for David Bowie. (Begge foto: Virgin Records)

Egenprodusert underholdningsprogram
Reportere: Vivi Stenberg og Per Sundnes
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18