Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. august 2005 kl 21.25 Nikolaj og Julie

Nikolaj sørger

Nikolaj sørger ved farens kiste. (Foto: Danmarks radio)
Nikolaj sørger ved farens kiste. (Foto: Danmarks radio)
Nikolajs forhold til faren har endelig bedret seg da faren dør brått. Nå blir det opp til Nikolaj å ta hånd om alt det praktiske i forbindelse med dødsfallet.

Sammen med moren sin prøver Nikolaj sitt beste for å arrangere en fin begravelse for faren. I tillegg er det en haug med andre praktiske problemstillinger som dukker opp. Hva skal de for eksempel gjøre med den gamle båten som faren akkurat rakk å kjøpe før han døde?

Julie forsøker å hjelpe, men har hendene fulle i jobben på rettshjelpen. Her kommer hun stadig i konflikt med Lars, lederen. Frank og Karinas forhold er nå så dårlig at det begynner å gå utover ungene.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?

I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.

Persongalleri
Nikolaj er 37 år og er den kreative kraften i reklamebyrået "Bureauet, 3, th", som han eier sammen med gymnaskameratene sine, Frank og Philip. Nikolaj er en glad og positiv fyr som ikke ser så altfor alvorlig på livet. Julie er hans store kjærlighet.

Julie er 32 år, advokat og har utdannelse fra Harvard. Nå er hun ansatt i det velrenommerte firmaet "Hoffmann og Thomsen". Julie møtte Nikolaj på Tivoli og forelsket seg med et brak. Sammen skal de prøve å takle hverdagen.

Philip er 37 år og administrerende direktør i reklamebyrået som han driver sammen med Nikolaj og Frank. Hans naturlige utadvendthet og selvsikkerhet skaffer mange kunder til firmaet.

Frank er også 37 år, og økonomisjef i "Bureauet, 3, th". Han er godt gift med sin Karina, og tror ingenting kan rokke ved hans trygge familieliv.

Søs er 29 år og jobber som altmuligkvinne på reklamebyrået. Hun har mange talenter; hun lager kostymer, holder taler og er god på idémyldring.

Karina er 34 år og gift med Frank. Etter å ha jobbet på advokatkontoret en stund, blir hun involvert i kommunalpolitikk. Dette skal vise seg å bli vanskelig for ekteskapet.

Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 42/ 909 55 364


LENKER
  • For mer informasjon om serien