Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. desember 2002 kl 18.00 En julelegende

Kristus-bæreren

I dag tenner prinsesse Märtha Louise tre adventslys i Holmenkollen kapell, og leser legenden
I dag tenner prinsesse Märtha Louise tre adventslys i Holmenkollen kapell, og leser legenden "Christofferus". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I adventsserien fra Holmenkollen kapell skal prinsesse Märtha Louise i dag lese legenden om Christofferus, en kjempe som bar Jesusbarnet over en flod.

Christofferus var en kjempestor mann som arbeidet som fergemann. En uværsnatt bar han på et lite barn, men for hvert skritt ble barnet tyngre og tyngre, og han var sikker på at de begge ville drukne…

Legenden om Christofferus eller St. Christophorus har gledet mange mennesker i århundrer. Han har vært dyrket som helgen siden 400-tallet, og særlig som skytshelgen for alle veifarende.

Om serien
Hver adventssøndag tenner prinsesse Märtha Louise lys i Holmenkollen kapell og leser et vers i Inger Hagerups dikt ”Adventslysene”. Så leser hun en kristen legende knyttet til julen, og Sølvguttene avslutter med å synge salmen ”Tenn lys”.

Prinsessen medvirker i to ulike adventsserier i Barne-tv – hun er også kommentator i portrettprogrammene ”På vår lille, store jord”. Her handler det om hvordan barn som tilhører en annen tro enn den kristne, opplever nedtellingen til jul. I selve julen skal prinsessen dessuten lese to nye eventyr i serien ”Prinsessen i Eventyrriket”.

Egenproduksjon fra Barn- og ungdomsavdelingen
Opplesning: Prinsesse Märtha Louise
Prosjektleder: Grete Høien
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99