Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. januar 2007 kl 22.30 Hjerte til hjerte

Linn går nye veier

Linn Skåber med kolleger fra Gyldendal. Fra venstre: Katrine (Karoline Berg), Thomas (Bartek Kaminski), Evelyn (Kristin Tonjer), Ingrid (Tone Johnsen) og Tonje (Line Grünfeld). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Linn Skåber med kolleger fra Gyldendal. Fra venstre: Katrine (Karoline Berg), Thomas (Bartek Kaminski), Evelyn (Kristin Tonjer), Ingrid (Tone Johnsen) og Tonje (Line Grünfeld). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
"Hjerte til hjerte" er tittelen på Linn Skåbers nye tv-serie på NRK. Samtidig er det tittelen på boken Linn skal være redaktør før, på oppdrag fra Gyldendal Norsk Forlag.
I løpet av en seks måneders periode skal hun jobbe i forlaget, og NRK følger prosessen fra første arbeidsdag til boken skal lanseres.


For første gang er skuespiller Linn Skåber hovedperson i en tv-serie, av og med henne selv. Serien utspiller seg hos Gyldendal Norsk Forlag. Linn har fått i oppdrag å være redaktør for en bok der hun samler inn ti historier fra ulike norske kjendiser

Det viser seg raskt at det ikke er Linn slik vi kjenner henne fra revyscenen som dukker opp hos Gyldendal. Det er nemlig Linns skjulte sider vi blir kjent med, et bekjentskap som avstedkommer både absurde og til dels svært pinlige situasjoner. Men ikke for Linn selv. Som selvsentrert redaktør for egen bok velger hun å gå sine helt egne veier.

Første episode
Linn er spent foran sin første dag på jobb i Gyldendal, og gleder seg også litt til å se hva slags velkomst hennes nye kolleger har forberedt til ære for henne.

Dessverre er forlaget preget av dødsfallet til den store, norske forfatteren Gustav Jensseg, så mottakelsen blir ikke helt slik Linn hadde håpet. På sitt vis prøver hun derfor å gjøre det beste ut av situasjonen og tar fatt på arbeidet med boken med det samme.

Linn bestemmer seg også for å bistå sine kolleger og ta en aktiv del i begravelsen til Jensseg. For selv om hun ikke bryr seg om avdøde, bryr hun seg veldig om hva kollegene syns om henne. Kanskje hun bryr seg litt for mye?

Egenprodusert humordokumentar (2007)
Manus: Linn Skåber, Terje Solli og Line Grünfeld
Regi: Marit Åslein
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Med: Linn Skåber, Line Grünfeld, Tone Johnsen, Karoline Berg, Kristin Tonjer og Bartek Kaminski
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no