Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 2. januar 2006 kl 20.05 Presidenten

Tragedie på valentinsdag

Martin Sheen i tittelrollen i den amerikanske serien
Martin Sheen i tittelrollen i den amerikanske serien "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Valentinsdag – en dag for kjærester og stevnemøter – blir lite hyggelig da Iran skyter ned et passasjerfly over Persiabukten.

Flyet er britisk og hendelsen viser seg å være et ulykkestilfelle forårsaket av et iransk kampfly. Hundre mennesker dør i ulykken. Stabssjef C.J. mottar meldingen midt på natten, men betenker seg da hun skal til å vekke president Bartlet. På tråden har hun en hevngjerrig britisk statsminister som truer med å bombe Irans atomreaktorer.

Tatt for spionfly
Etter at president Bartlet har fått vite at passasjerflyet var blitt forvekslet med et spionfly, konsulterer han ambassadør Lord John Marbury.

Er ikke hendelsen den ideelle unnskyldningen for å bombe Irans atomreaktorer?

På den andre side – ville ikke en slik aksjon også sinke et demokratisk framskritt i Iran?

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Wake up call
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:
www.nbc.com/The_West_Wing/index.html
www2.warnerbros.com/web/westwingtv/


LENKER
  • www2.warnerbros.com/web/westwingtv/ 
  • www.nbc.com/The_West_Wing/index.html