Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. mars 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Trøbbel i familien

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
Mark Dietrich begikk et mord som tenåring og har sonet de 15 årene han ble dømt til. Like etter at han er sluppet ut, blir moren hans funnet myrdet, og han blir stående som hovedmistenkt i saken.

Opptakten til Dietrichs problematiske start på et nytt liv utenfor murene, begynner med at han drar med seg en ung dame, Naomi, hjem. Ruset på narkotika gjør de opptak av seg selv med video-utstyr, der de spiller ut de villeste og mest bisarre fantasier. Senere kommer moren, Laura Dietrich, over opptakene. Hun ser på dem med avsky.

Bakrus og mareritt
Etter en natt på byen sammen med Naomi og andre damer, vender Mark Dietrich hjem igjen for å sove ut rusen. Han våkner opp med kraftig hangover. Da han står opp, oppdager han at moren er brutalt myrdet.

Like før den fatale natten har Laura Dietrich møtt en uidentifisert mann. Hun ga ham en konvolutt og tilføyde at hun mener sønnen var involvert i det brutale ranet mot en pengesentral på 1980-tallet. Fire menn soner fortsatt for dette.

Men hvorfor vil en mor angi sin sønn på denne måten?

En vrien men ikke umulig sak for Goren og Eames.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Monster"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57