Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. januar 2001 kl 20.55 Nytt på nytt

Nytt på nytt (ttv)

OPPDATERT MELDING!

NRK1 fredag 12. januar kl 20.55
Nytt på nytt (1:13)

Underholdning for nyhetselskere - eller omvendt

Nå er de er her igjen - Jon Almaas, Anne Kat. Hærland og Knut Nærum. Sammen med to gjester skal de kaste skjeve blikk på nyhetene i uka som gikk, både de viktigste og de mest uinteressante.

Programleder Jon Almaas har i den senere tid spradet rundt på tv-skjermen i smoking, men nå må han trekke i hverdagsklær når han presenterer ukas utvalgte nyheter i stikkordsform. Gjestene skal, med hjelp av hver sin partner - det vil si Knut eller Anne Kat. - finne ut hvilken nyhet det dreier seg om.

Gjestene bør ha fulgt godt med i hva som har beveget seg i nyhetsbildet den aktuelle uka. Ellers får de problemer med å komme fram til hvilke nyheter Jon Almaas har i tankene med sine ofte kryptiske titler.

- Vi har lagt oss på en høy, intellektuell profil når det gjelder gjester. Vi ønsker oss personer som har noe å melde, ikke bare et stort navn, sier Jon Almaas. Og i kveld åpner to særdeles taleføre og samfunnsorienterte personer ballet, nemlig Ellen Holager Andenæs og Trygve Hegnar.

Finpusset program
\"Nytt på nytt\" er bygget på et engelsk konsept, \"Have I Got News for You\", som har gått ti år på BBC og fem år i Sverige. \"Nytt på nytt\" går i år inn i sin fjerde sesong på NRK. Programserien ble første gang sendt våren 1999, deretter høsten samme år og på vårparten 2000. I siste runde oppnådde \"Nytt på nytt\" seertall på rundt 700 000, så det er tydelig at programmet har \"satt seg\" blant seerne.

- Den første sesongen brukte vi til å etablere oss, men nå er programmet finpusset i alle ledd og minst like bra som tidligere, sier programleder Almaas, som presiserer at \"Nytt på nytt\" er et program med høy humorfaktor.

NRK1 fredag kl 20.55

Egenprodusert underholdning
Med Jon Almaas, Anne Kat. Hærland og Knut Nærum
Prosjektleder Guri Skavlan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Nå er de her igjen: Jon Almaas, Anne Kat. Hærland og Knut Nærum (NRK-foto: Ole Kaland)