Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. mai 2000 kl 21.00 Trio

Trio (t)


NRK2 fredag 12. mai kl 21.00
Trio

En uvanlig familie

Zobel (Götz George) og Karl (Christian Redl) er et homofilt par - og har vært det lenge. Lizzi (Jeanette Hain), Zobels datter fra et tidligere heterofilt ulykkestilfelle, er det tredje familiemedlemmet. Sammen utgjør de \"Trioen\".

De tre bor i en campingvogn og praktiserer en kunst som få setter pris på, nemlig lommetyveri. Zobel er sjefen i familien. Han styrer økonomien og planlegger gruppens aktiviteter. Opplegget er som følger: Zobel spiller en blind mann, mens Lizzi og Karl robber de hjelpsomme forbipasserende.

Men mens Zobel føler at han er en mann i sin beste alder, er det tydelig at dette livet sliter på Karl. Han er rett og slett luta lei av å leve på denne måten. Oftere og oftere blir de tatt for lommetyveri, noe som setter gruppens frihet i fare. Et forsøk på å rette opp en feil som er begått, ender med at Karl blir alvorlig skadet. Han bringes til sykehus, men livet står ikke til å redde.

Rudolf overtar
Karls plass i gruppen overtas av en yngre mann. Rudolf (Felix Eitner) er ung, lærevillig og smart. Lizzi blir ganske betatt av Rudolf. Men noe forhold mellom de to unge vil ikke den strenge fader tillate. Er han rett og slett sjalu?

\"Spørsmålet om heterofil eller homofil, forbryter eller besteborger er av underordnet betydning. Når alt kommer til alt er den grunnleggende kampen om kjærlighet eller hengivenhet den samme,\" skrev Berliner Zeitung om filmen.

NRK2 fredag kl 21.00

Bilder
1. Zobel (Götz George) og Karl (Christian Redl) er et homofilt par som har holdt sammen i mange år.

2. Lizzi (Jeanette Hain), Zobels datter, føler seg tiltrukket av Rudolf (Felix Eitner) som slutter seg til trioen etter at Karl dør i en ulykke.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Tyskland (1997)
Originaltittel: Das Trio
Regi: Hermine Huntgeburth
Med Götz George, Christian Redl, Felix Eitner og Jeanette Hain
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41