Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. februar kl 20.15 Brøyt i vei

Ved veis ende

Brøytesesongen nærmer seg slutten. Lena, Stein Eivind og Hans fryder seg over at det går mot vår. Vi er kommet til siste episode i serien "Brøyt i vei".

Hans går av sin siste vakt på fylkesvei 888, og gleder seg som en unge til motorsykkelsesongen starter. Samtidig er han fortsatt bekymret for morens helse.

Lena og John kjører siste kolonne på fylkesvei 98 over Ifjordfjellet. Lena er lettet over at vintersesongen endelig er over. Sammen med John ser hun på boligtomt. Drømmen er å bygge hus på Lebesby.

Stein Eivind er så fornøyd med sesongen at han gir en ekstra bonus til sine ansatte. Den beslutningen er ikke faren Arild like fornøyd med. Etter en lang vinter gleder Stein Eivind seg til endelig å kunne dra på ferie til varmere strøk.

Om serien
I et land med lange vintre og enorme avstander er brøytemannskapene en yrkesgruppe alle er avhengige av. Uten dem stopper Norge. «Brøyt i vei» er en serie fra NRK Troms og Finnmark om brøytemannskap på jobb i spektakulær, men også ekstrem og nådeløs natur. Vi møter Stein Eivind, Lena og Hans, som kjemper en evig kamp mot naturkreftene på hver sin fjellovergang i Finnmark.

Hovedpersonene
Hans Josefsen har vært brøytebilsjåfør i sju år på fylkesvei 888 Bekkarfjord – Hopseidet. Strekningen er ekstremt utsatt og ofte kolonnekjørt eller stengt.

Lena Berg er følgebilsjåfør på fylkesvei 98 Ifjordfjellet. Denne viktige fjellovergangen går under navnet «Cowboyfjellet», fordi det er så værhardt her og veistandarden er dårlig.

Stein Eivind Løvland startet sitt eget brøytefirma som 21-åring. I dag er de tre ansatte med ansvar for E69 mellom Honningsvåg og Nordkapp.

Se flere bilder publisert til seriestarten:
Brøyt i vei - episode 1

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Troms og Finnmark
Manus og regi: Hans Christian Storrøsten
Prosjektleder: Mari Bjørnsdatter Knudsen
Redaktør: Pål Hansen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Brøyt i vei - episode 1