Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. august 2003 kl 20.25 Cityfolk: Oslo

Cityfolk i Oslo

På sin postmannsrute – Hans Christian Flytøren i Cityfolk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
På sin postmannsrute – Hans Christian Flytøren i Cityfolk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Postbudet Hans Christian Flytøren flyttet til Oslo for å unnslippe småbysladderen, danselæreren Almareo "Rio" Matugas sliter for å få oppholdstillatelse og Mary Reklev er pensjonert privatdetektiv. Vi møter dem alle i Cityfolk.

Hjemme var han en talentfull fotballspiller, men som homse følte han at han ikke ble akseptert på laget. Han ønsket å forsvinne i mengden i Oslo, men i dag konstaterer han at også det har sine minussider. Hans Christian følte seg ensom og hadde ingen virkelig nære venner. Mye av tiden slo han i hjel med å spille på automater. Han tapte alle sine penger og enda mer på enarmede banditter. Han har lenge slitt med å holde seg oppe og betjene gjelda. Nå er det jobben som postbud, og de gode kollegene som holder ham i sjakk.

Livets danseskole
Almareo "Rio" Matugas fra Filippinene har bodd mer enn halve livet i Norge. I 18 år har den 32 år gamle danselæreren kjempet for å få oppholdstillatelse i landet. Foreldrene ga opp for tre år siden, og flyttet tilbake. "Rio" strever videre. I alle år har han lært bort sine breakdancekunster til unge mennesker i Oslo. For ikke lenge siden fikk "Rio" en pris av justisminister Dørum. Ironisk nok kan norsk politi arrestere ham når det skulle være, og sende ham ut av landet. Nå planlegger "Rio" å gifte seg. Muligens løser dette hans problem.

Hardkokt detektiv
Mary Reklev (74) har vært privatdetektiv i 37 år. Hun fikk en grundig innføring i privatdetektivens yrkeshemmeligheter av sin mann som hadde jobbet i politiet. De startet sitt eget byrå, og da han ble syk og døde, tok hun over.

Nå skal en yngre, betrodd mann ta over virksomheten. Mary sier hun savner sin mann forferdelig. Å være privatdetektiv har også gjort henne kynisk. Mary Reklev griper seg ofte i å tenke tilbake på tiden da hun var mer naiv og trodde på godheten i menneskene.

Om serien
NRK Østlandssendingen er medlem i sammenslutningen av redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de to siste årene vært medprodusent i "Cityfolk", som nå går på lufta i sin sjette sesong.

- "Cityfolk" har som mål å vise fram det mangfoldige livet i Europa, forteller prosjektleder Kjetil Saugestad i Østlandssendingen. I hvert program møter vi tre ulike mennesker med hver sin historie. De er helt uavhengig av hverandre, men bor i samme by.

I år bidrar Norge med tre portretter av folk i Oslo (sendes i august). På kartet står ellers Amsterdam, Lisboa, München, Stockholm, Narva (Estland), Dublin og Barcelona.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, mob.tlf. 90 93 34 92
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57