Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. juli 2009 kl 22.00 Detektimen: Taggart

Advokatdrapet

Detektimen: Taggart: Matt Burke (Alex Norton, t.v.), Robbie Ross (John Michie) og de andre på team Taggart etterforsker drapet på en toppadvokat. (Foto: ITV)
Detektimen: Taggart: Matt Burke (Alex Norton, t.v.), Robbie Ross (John Michie) og de andre på team Taggart etterforsker drapet på en toppadvokat. (Foto: ITV)
En toppadvokat blir funnet drept i bilen etter en sein restaurantmiddag. Hans enke er påfallende uberørt når hun får vite om det som har skjedd, men det er også andre som ikke synes å beklage at mannen er død.

Richard Flett blir skutt gjennom hodet etter en middag sammen med partneren sin, Charlie Muir, og en av deres klienter.

Team Taggart oppdager snart at verken Muir eller den dreptes kone, Adele, har alibi for drapet. Snart kommer det fram at de to har et forhold, og attpåtil var den drepte forsikret for hele fem millioner pund. Men det er også en rekke andre som kan ha motiver for å drepe advokaten. Team Taggart følger som vanlig opp alle spor.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den første episoden ble sendt i 1983, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie siden 1989, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002.

Britisk krimserie
Produksjon: ITV
Originaltittel: Taggart, series 20: Saints and Sinners (2004)
Med: Alex Norton, Blythe Duff, John Michie og Colin McCredie.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900