Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. august 2006 kl 20.00 Hjarte i Afrika

Sykdom herjer

I siste episode av Hjarte i Afrika blir farmen rammet av miltbrann. Både mor Sarah (Amanda Holden) og løven Miranda blir syke. (Foto: All3 Media)
I siste episode av Hjarte i Afrika blir farmen rammet av miltbrann. Både mor Sarah (Amanda Holden) og løven Miranda blir syke. (Foto: All3 Media)
Miltbrann blir oppdaget på Leopard's Den, og både dyr og mennesker er i faresonen. Det blir ikke bedre av at det går rykter om at elfenbensjegere er i området.

Evan oppdager at det er klippet hull i gjerdet til eiendommen. Danny skjønner at de må handle raskt for å få alle elefantene innenfor og beskytte dem mot jegere.

Senere oppdager de en død sebra, som løveungen Miranda har spist på. Danny mistenker at sebraen er drept av jegere, men når de finner flere døde dyr, skjønner de at noen annet har hendt. Mistanken blir forsterket når de kommer over en sterkt forkommen jeger. Tester viser at dyrene døde av miltbrann og at jegeren er smittet etter å ha spist av kjøttet.

Vaksinering
De finner raskt smittekilden, et vannhull. Dyrene vaksineres og Danny og de andre håper de har klart å forhindre en epidemi. Men så blir Miranda syk, og deretter Sarah. Vil de klare å stå imot den livsfarlige sykdommen?

Om serien
Danny Trevanion (Stephen Tompkinson) er en kjent og velansett veterinær. Han behandler hunder, katter og andre husdyr – en jobb som etter hvert får et rutinepreg. Han er enkemann og far til tenåringen Rosie (Lucy-Jo Hudson).

Danny har nylig giftet seg for andre gang, med tobarnsmoren Sarah (Amanda Holden).

En dag får Danny plutselig en litt mer uvanlig pasient. En ape er illegalt smuglet fra Afrika til England, der den han små sjanser til å få et verdig liv. Veterinæren og hans dyrekjære familie tar en vågal beslutning: De skal reise til Afrika for å returnere apen til dens rette habitat.

Det som begynner som en litt annerledes ferie, utvikler seg snart til en langt større utfordring for den engelske familien.

Dette er siste episode av denne serien.

Innkjøpt dramaserie fra All3 Media (2005)
Originaltittel: Wild at Heart
I de viktigste rollene: Stephen Tompkinson (Danny Trevanion), Amanda Holden (Sarah), Lucy-Jo Hudson (Rosie)
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900