Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. april 2003 kl 20.30 3 x Bremnes - mot Golfstrømmen

Bremnes-søsknene besøker Andøya

Ola, Kari og Lars Bremnes på båttur. (Foto: Svein Spjelkavik)
Ola, Kari og Lars Bremnes på båttur. (Foto: Svein Spjelkavik)
Ola, Kari og Lars Bremnes dro i fjor sommer til Andøya der de skulle oppholde seg i fire dager. Målet var å holde en konsert den siste dagen, men før den tid måtte mange oppgaver løses.

Musikkdokumentaren som er blitt til under dagene på Andøya, har Golfstrømmen som utgangspunkt. - Vi valgte Andøya fordi vi ville være på et sted nær Golfstrømmen. Uten strømmen hadde det jo ikke vært noe liv i nord ved havet. Den er et livsavgjørende fenomen i nord, og det ønsket vi å bygge dokumentaren rundt, sier produsent Trond Lillealtern fra NRK Hordaland

Skisser
De tre søsknene ble møtt av en rød 2CV på Andøya, og med den fulgte utfordringer og oppgaver. De hadde med seg noen skisser til nye sanger som skulle bli ferdige i løpet av de fire dagene.

- I løpet av oppholdet måtte søsknene løse visse ting. De fikk vite at de skulle holde en konsert i et gammelt lokale ytterst på vestsiden den siste dagen, men før den tid måtte de ut på forskjellige ekspedisjoner. Øvingen foregikk på Andenes Fyr, sier Lillealtern.

Urfremføring
Dagene på Andøya gav fort resultater for de scenevante søsknene, og i kveld får seerne oppleve urfremføring på nye sanger. Nå er flere av låtene kommet ut på søsknenes nye album, og det er til og med blitt en musikkvideo for yngstemann Lars fra tiden på øya.

- Det er nakent og minimalistisk det de presenterer. På konserten hadde de kun hjelp av en pianist, og en av låtene de fremførte var klar bare en time før konserten ble blåst i gang, forteller Lillealtern.

Den spesielle stilen er blandet med fantastiske naturbilder fra en øy som viste seg fra sin beste side da Ola, Kari og Lars Bremnes besøkte den.

NRK Hordaland
Egenprodusert musikkdokumentar
Produsert av: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10