Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. september 2003 kl 20.30 Hotellet

Tyveri og familieproblemer

Lasse (Bjarne Henriksen) og Adams kone Maria (Anne-Grethe Bjarup Riis) møtes i kjøkkenet (Foto: Ole Kragh-Jacobsen, DR TV2)
Lasse (Bjarne Henriksen) og Adams kone Maria (Anne-Grethe Bjarup Riis) møtes i kjøkkenet (Foto: Ole Kragh-Jacobsen, DR TV2)
Forholdet mellom Adam og hans kone Maria er kjølig for tiden. Det er kanskje derfor hun varmer seg i kjøkkenet hos Lasse?

Adam har i hvert fall noe han vil snakke med Lasse og Maria om. Adam har økonomiske problemer også. Firmaet Reisespesialisten har sagt opp samarbeidet med Hotel Faber, og det er Norviks direktør, Andersen, som står bak.

Det blir stor oppstandelse når en gjest anmelder et tyveri på hotellet. Noen svært verdifulle øreringer er forsvunnet, og stuepiken Aminah er den eneste som har vært på værelset.

Den nye partneren på kjøkkenet, grønnsakhandleren Merete, er sint og søker hjelp hos Jimmy. Hun vil imidlertid ikke fortelle hva det er hun trenger hjelp til.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (sistnevnte begikk selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
John Christian Lundbye: Baard Owe
Anette Bak: Sarah Boberg
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Andersen: Søren Spanning
Claes: Teis Bayer
Merete: Julie Wieth

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: , tlf: 23 04 74 83