Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. oktober 2002 kl 21.15 Presidenten

Helt i skyene

Uheldig: Både C.J. (Allison Janney) og Sam støter ufrivillig på ekskjærester i kveldens episode.
Uheldig: Både C.J. (Allison Janney) og Sam støter ufrivillig på ekskjærester i kveldens episode.
Romfartøyet Galileo 5 er i ferd med å lande på Mars og presidenten vil dele den spennende stunden med Amerikas skolebarn. En kommentar fra Charlie om presidentens matvarer får uante følger, og Sam støter på ekskjæresten i kveldens episode av ”Presidenten”.

President Jed Bartlet (Martin Sheen) er oppe i skyene over å kunne dele en stor begivenhet med skoleelever landet over. Romsonden Galileo 5 skal lande på Mars, og presidenten prøver å sette hendelsen i en større sammenheng i sin satellittoverførte tale. Så får han den uheldige meldingen om at NASA har mistet kontakten med fartøyet.

Kresen i matveien
Charlie (Dulé Hill) nevner tilfeldigvis til noen journalister at presidenten ikke liker brekkbønner. Alt vedrørende en sittende amerikansk president har vidtrekkende konsekvenser. Det viser seg nemlig at en av statene er nærmest utelukkende avhengig av salg av brekkbønner, og politikerne frykter nå at kommentaren skal skade salget av denne utmerkede grønnsaken. Og Bartletadministrasjonen frykter at presidenten skal miste støtte i et viktig valgdistrikt.

Pinlig møte
Staben har pliktmøte på en konsert med et islandsk orkester, der C.J. (Allison Janney) støter på en rekke mennesker hun vraket i en ansettelsessak – deriblant en fyr hun var sammen med. Sam (Rob Lowe) gjør sitt beste for å gjemme seg for ekskjæresten Mallory, Leos datter, men uten hell.
NASA prøver desperat å opprette kontakten med romfartøyet og C.J. kommer på en god idé. Presidenten kan fortelle skoleelevene at alle kan gjøre feil – selv de fremste hjernene i landet!

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41