Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juni 2004 kl 22.10 Hornblowers eventyr

Napoleon på krigsstien

Napoleon ruster seg igjen til angrep på England, og kaptein Hornblower (Ioan Gruffudd) og hans menn sendes ut på nye farlige tokt. (Foto: Granada)
Napoleon ruster seg igjen til angrep på England, og kaptein Hornblower (Ioan Gruffudd) og hans menn sendes ut på nye farlige tokt. (Foto: Granada)
Hornblower, som har steget i gradene til kaptein, er på rekognoseringstokt utenfor den franske kysten. Nå har han oppdaget at fredsavtalen med Frankrike bare er et skalkeskjul. Napoleon ruster seg til et storangrep på de britiske øyene.

Hornblower må få varslet admiral Pellew om invasjonstrusselen fra franskmennene. Han gjør en hastig og risikofylt retrett der han får bruk for all sin oppfinnsomhet og sjømannsdyktighet.

Tilbake i Portsmouth oppsøker han Maria, som står på bar bakke fordi moren har satt seg i dyp gjeld. Hornblower insisterer på å hjelpe. Maria håper på mer enn almisser, men det ser ut til at Hornblowers pliktfølelse fortsatt er sterkere enn kjærligheten…

Snart blir han igjen sendt til Frankrike med sitt skip Hotspur. Der venter nye slag med den franske flåten – og det blir klart for Hornblower at han har en forræder blant sine egne.

Om serien
Den prisbelønte serien med handling fra Lord Nelson og Napoleons tid er en favoritt både blant seere og kritikere i mange land. Nå sender NRK1 åtte nye episoder om den staute sjøoffiseren Horatio Hornblower.

C.S. Forresters klassikere ligger til grunn for denne britiske eventyrserien, der vi møter den walisiske skuespilleren Ioan Gruffudd i tittelrollen. Den første serien, som gikk på NRK i fjor, ble tildelt Emmy-prisen for beste miniserie, og serie 2 ble nominert i hele sju kategorier i 2001.

Vi befinner oss nå i året 1802, og det har gått ni år siden den da 17 år gamle Horatio Hornblower begynte som kadett i den britiske flåten. Under en pause i krigen med Frankrike vansmekter han på land, og blir kjent med Maria (Julia Sawalha) som forelsker seg i ham. Snart blir han igjen kalt ut til tjeneste – denne gang som kaptein på skipet Hotspur.

Ioan Gruffudd
Ioan Gruffudd (31) har blitt enormt populær i England, USA og en rekke andre land for rollen som Horatio Hornblower. Mange seere vil også kjenne ham igjen fra Forsytesagaen, der han spilte rollen som arkitekten Phillip Bosinney, og fra Dickens-serien "Store forventninger", der han spilte den voksne Pip. I storfilmen "Titanic" var han offiseren som plukket opp Kate Winslet fra sjøen, og han spilte Kevin i filmen "102 Dalmatinere". I den kommende storfilmen "Kong Arthur" spiller han en av ridderne av det runde bord.

Britisk serie etter C.S. Forresters bøker
Originaltittel: Hornblower: Loyalty
Produksjon: Granada (2003)
I rollene bl.a. Ioan Gruffudd, Robert Lindsay, Julia Sawalha og Paul McGann
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99

Bilde O:\Kringkaster\KADI\KAEP\NRK Bilder\Hornblower\273horn
Napoleon ruster seg igjen til angrep på England, og kaptein Hornblower (Ioan Gruffudd) og hans menn sendes ut på nye farlige tokt. (Foto: Granada)