Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. juli 2002 kl 19.30 Mellom bakkar og berg

Sterk kvinne med stort hjerte

Marit Sundberg arbeider for barnehjemsbarna i Russland (NRK-foto)
Marit Sundberg arbeider for barnehjemsbarna i Russland (NRK-foto)
På Sortland møter Tore Skoglund kvinnen bak ”Aksjon Igor”. Marit Sundberg satte himmel og jord i bevegelse for å redde livet til en liten barnehjemsgutt fra Russland.

Marit Sundberg er 36 år gammel og alenemor. Opprinnelig er hun fra Bø i Vesterålen, men nå bor hun på Sortland. Den energiske kvinnen ble landskjent da hun bestemte seg for å redde livet til Igor, en barnehjemsgutt fra Russland med ryggmargsbrokk. Under ”Aksjon Igor” samlet hun inn over 600 000 kroner fra hele landet, som skulle brukes for å bedre livsvilkårene for Igor og andre russiske barn. Julen 2001 døde Igor, men Marit har fortsatt arbeidet for å bedre livet på barnehjemmet hans i Monchegorsk på Kola.

Marits engasjement avslører et stort og åpent hjerte. Kjærligheten hun viser for barnehjemsbarna gjør henne både sterk og sårbar.

Om serien
Andreas Lunnan, Tore Skoglund og Dag Lindebjerg skal hver for seg legge ut på sine årlige sommerturer for å glede seerne med programmer fra vårt vakre land. Tore Skoglunds sommerjobb er å lage lune portretter av mennesker bosatt mellom bakkar og berg i landet vårt.

Egenprodusert portrett fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund
Prosjektleder: Esben Holm
Produksjonsleder: Astrid Rørtveit
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf. 23 04 72 36