Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. mars 2005 kl 19.55 Jan Johansen: Jakten på den norske mannen

En dag med Jan Johansen

Christine Koht blir med Jan Johansen fra Hansnes på bandøving og konsert på den lokale kroa. (Foto: Dropout Productions)
Christine Koht blir med Jan Johansen fra Hansnes på bandøving og konsert på den lokale kroa. (Foto: Dropout Productions)
Programleder Koht reiser til Tromsø. Her treffer hun byens Jan Johansen'er og blir blant annet med på bandøving. Dessuten ser hun nærmere på Jan Johansens forhold til kaniner.

Det bor flere Jan Johansen' er i Tromsø, og Koht reiser til Nordens Paris for å møte dem. Jan Johansen fra Hasnes utenfor byen spiller i band. Koht er med ham på øving, og hun er selvsagt tilstede når bandet byr opp til dans på den lokale kroa. Også Koht får seg en svingom.

Vi treffer også Jan Johansen fra Oslo. Han har en forkjærlighet for Gressholmen. Koht og Jan tilbringer en dag på den kaninrike øya.

Om serien
Hvem er den norske mannen? Hva liker han? Hva liker han ikke? Og hvordan har han det, egentlig? Dette har Christine Koht og hennes redaksjon satt seg fore å finne svaret på. Utgangspunktet er de 839 Jan Johansen'ene i Norge.

Jan Johansen er det vanligste mannsnavnet i landet. I løpet av åtte episoder snakker hun med Jan Johansen'er landet rundt. Underveis blir vi nærmere kjent med et utvalg av dem.

For Koht er ingen spørsmål utelukket, ingen detaljer uinteressante: Liker han friluftsliv? Hvor mange erter spiser han i løpet av et år? Hva foretrekker han på tv? Hva er favorittfargen? Store og små spørsmål blandes sammen med statistiske fakta, så som snittalder, snittinntekt, når han blir gift og så videre. Etter hvert danner det seg et bilde av den norske mannen, og i siste episode får vi svaret på spørsmålet: Slik har den norske mannen det!

Dokumentarserie fra Dropout Productions (2004)
Programleder: Christine Koht
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 86 96/92 01 55 79