Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. januar 2011 kl 20.15 Det første steget

Sent og tidlig i livet


Vi følger motpolene Gretha Halvorsen som skal pensjonere seg, og Snorre 10 mnd som skal begynne i barnehagen. Begge skal over i en ny fase i livet, og i kveldens program får vi innblikk i hvordan de takler denne overgangen.

Gretha Halvorsen må forlate drømmejobben sin, som høgskolelærer for fremtidige fysioterapeuter. Hun gruer seg til å måtte kalle seg pensjonist – og lurer på hva hun nå skal fylle dagene med?

Snorre (10 mnd.) står på første trinn i sitt "utdanningsløp". Han skal begynne i barnehagen, og det er ikke bare han som er spent på hvordan overgangen blir, når han nå må slippe tak i mor og far, Åse Tea Bachke og Thor-Åge E. Sundsby.

Om serien
I denne dokumentarserien møter vi helt forskjellige mennesketyper som har ett felles mål: Å endelig gjøre noe de lenge har hatt lyst til, eller føler de burde ha gjort. Det dreier seg om både små og store ting, og uansett er det viktig for den det gjelder. De tar et steg i ny retning.

For noen er det livsnødvendig, for andre er det upraktisk å la være. For andre igjen er det rett og slett deilig å få det gjort.

"Et lite steg for menneskeheten, et stort skritt for meg", er stikkord for serien hvor målet er å få folk hjemme i sofaen til også å reflektere over livene sine - og ta fatt.


Egenprodusert dokumentarserie i fem deler
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no 815 65 900